Meliha se iz Švedske vratila u rodni grad te  uz podršku lokalne zajednice pokrenula biznis

Meliha se iz Švedske vratila u rodni grad te uz podršku lokalne zajednice pokrenula biznis

Gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih grant sredstava za pokretanje biznisa kroz Start Up projekte koji se realizuju za građane Grada Živinice.

Živiničanka Meliha Taletović se vratila iz Švedske u svoj rodni Grad Živinice i uz podršku lokalne zajednice kroz Start Up projekat otvorila biznis u kojem je zaposlila četiri osobe.

Meliha je izrazila veliko zadovoljstvo zbog svog povrtaka u Bosnu i Hercegovinu, te se zahvalila za podršku Grada Živinice u tome. Istakla je da je ovo samo početak njenog binisa, te da namjerava proširiti svoje poslovanje.

Naime, Grad Živinice osim što realizuje Start Up projekte dodjele bespovratnih sredstava u svrhu pokretanja biznisa namijenjenih građanima Grada Živinice koji žive u Živinicama, počeo je i sa realizacijom Start Up projekata odnosno dodjele grant sredstava osobama iz dijaspore.

Dakle, na incijativu Gradonačelnika Samira Kamenjakovića, implemantirajući projekat “Investiraj u BiH”, sa Fondacijom Mozaik, našim sugrađanima koji borave u dijaspori minimalno dvije godine i koji žele povratak u svoju zemlju, a imaju kvalitetne poslovne ideje osim podrške povratku omogućeno je i da unaprijede svoju lokalnu zajednicu i otvore nova radna mjesta što je od izuzetnog značaja za Grad Živinice.

Previous Vladi FBiH uručen „Orden naroda, građanki i građana Bosne i Hercegovine“ Evropskog pokreta u našoj zemlji
Next Albanija potpisala ugovor o nabavci turskih dronova Bayraktar TB2

You might also like

Ekonomija/Biznis

Premijer Novalić s libijskom delegacijom o potencijalnim ulaganjima

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, delegaciju Libijske kompanije za strana ulaganja koju je predvodio generalni direktor Salem Hnesh. Predstavnici

Ekonomija/Biznis

Bosanski izvoz el. energije za tri mjeseca preko 400 miliona

Bosanskohercegovački izvoz električne energije imao je vrijednost u prvom kvartalu ove godine od 406,0 miliona KM, prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, izvještava Indikator.ba. To je za 72,1

Ekonomija/Biznis

Šest bosanskih kompanija na najvećem svjetskom industrijskom sajmu

  Hannoverski Messe, najveći svjetski industrijski sajam, otvoren je u nedjelju navečer s akcentom na 5G mrežu i vještačku inteligenciju. Vanjskotrgovinska/Spoljnorgovinska komora Bosne i Hercegovine uz podršku Ministarstva vanjske/spoljne trgovine