Tegeltija savjetuje i ‘trojku’ – ‘Uklanjanje SDA iz vlasti je vitalni nacionalni interes svih naroda u BiH’

Tegeltija savjetuje i ‘trojku’ – ‘Uklanjanje SDA iz vlasti je vitalni nacionalni interes svih naroda u BiH’

Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika i bivši čelnik VSTV-a (iz tog perioda najpoznatiji po aferi ‘Potkivanje’) aktivan je i na društvenim mrežama. Objava nerijetko u skladu s izjavama političara kojeg savjetuje.

Sada Tegeltija otvoreno daje podršku političkoj grupaciji poznatoj kao ‘trojka’, te ih usput i savjetuje.

Evo kako…

– Uklanjanje SDA iz vlasti je vitalni nacionalni interes svih naroda u BiH. Taj će cilj biti obezvrijeđen ako pojedinici iz proširene 3-ke upadnu u zamku SDA narativa i pokušaju dokazivati da su veća SDA od SDA. Iako još na nivou incidenta ali jedan dio članstva 3-ke upada u tu zamku – savjetuje Dodikov savjetnik nove koalicione partnere.

Ministarstvo vanjskih poslova SAD (State Department) prije godinu dana na listu sankcioniranih stavlilo je bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine, Milan Tegeltiju, danas pravnog savjetnika Milorada Dodika. Istovremeno kad i Tegeltija na ‘crnu listu’ stavljen je i političar Mirsad Kukić. Njima je zabranjen ulazak u SAD.

Kako se dalje navodi koristeći službeni položaj predsjednika VSTV-a “Tegeltija je učestvovao u koruptivnim radnjama koje su uključivale korištenje političkog uticaja i službenog položaja za ostvarivanje lične koristi. Konkretno, postoje vjerodostojne informacije da je Tegeltija iskoristio svoj položaj da bi ostvario korist u zamjenu za miješanje u sudski proces i manipulisanje imenovanjima na pravosudne funkcije, te zapošljavanjem na druge javne pozicije. “

Tegeltija je u decembru 2020. godine dao ostavku na poziciji predsjednika VSTV-a, nakon što su članovi Vijeća izglasali zaključak kojim su pozvalo na njegovu ostavku.

Previous Otmica i ubistvo 20 civila: Boban Inđić osuđen na 15 godina zatvora za zločine u Štrpcima
Next Predstavljena humoristička serija 'Tender' autora Srđana Vuletića

You might also like

NAŠI DANI

Zanimljivi podaci: Većina bosanskih građana ne podržava pridruživanje EU

U Bosni i Hercegovini 49 posto građana podržava pridruživanje Evropskoj uniji – pokazalo je istraživanje čiji su rezultati predstavljeni danas u Delegaciji EU u Sarajevu.

NAŠI DANI

Podrška Grada Sarajeva: Vijećnica u bojama zastave Ukrajine

Sarajevo ne smije šutjeti dok nad bilo kojim gradom bdije sudbina kakva je devedesetih bdila nad nama. Stojimo uz građane Kijeva, stojimo uz građane Ukrajine! Nijedno dijete ne smije ostati

NAŠI DANI

Državno Predsjedništvo dostavilo Program reformi NATO-u

Program reformi Bosne i Hercegovine, kojeg je Predsjedništvo BiH usvojilo 19. novembra, dostavljen je, saznaje Faktor, u sjedište NATO-a u Brisel. Dokument je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dostavilo posredstvom Misije