Pobjeda bosanskih rukometaša u Podgorici i novi plasman na EP

Pobjeda bosanskih rukometaša u Podgorici i novi plasman na EP

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Podgorici odnijela pobjedu protiv selekcije Crne Gore – 25:23.

Bio je to posljednji susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 10. do 28. januara sljedeće godine održati u Njemačkoj. 

Velikom pobjednom nad favoriziranom selekcijom Slovenije, prije tri dana u Cazinu, izabranici selektora Irfana Smajlagića došli su na korak da trećeg uzastopnog nastupa evropskim prvenstvima.

Večerašnji susret u Podgorici odlučio je o drugom i trećem mjestu u 7. grupi. Na EP će se plasirati dvije najbolje ekipe, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije sa najvećim brojem osvojenih bodova iz osam kvalifikacionih grupa. Naša reprezentacije je s 8 bodova zauzela 2. mjesto!

Susret je prenosio BHRT.

Žrijeb za grupnu fazu EP-a održat će se 10. maja u Düsseldorfu.

Previous 'Ja sam, kako veliš, razočarao tebe ali ti si Dino razočarao cijeli svoj narod'
Next "Trajno će ostati činjenica da je visoki predstavnik obespravio Bošnjake i oktroisao vlast po mjeri Dragana Čovića!"

You might also like

SPORT

Larisa Cerić: Želja mi je da u Parizu osvojim medalju

Bosanskohercegovačka džudistkinja i olimpijka Larisa Cerić zasigurno je obilježila protekle tri decenije sporta u Bosni i Hercegovini. Svjetska juniorska prvakinja, seniorska bronza i evropsko srebro, a bila je učesnik na

HISTORIJA

Asim Ferhatović Hase – Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati

  „On ti je bio ‘sirotinjska majka’, takoreći. Pomagao je svima, davao i gladnima i žednima. A bio je, brate, igračina, vrhunski.“ Ovako pričaju stare Sarajlije, bez obzira da li

SPORT

Bosna domaćin Ukrajini u baražu, kući igramo i eventualno finale

U sjedištu UEFA u Nyonu danas je održan žrijeb play-offa za EURO 2024. Bosna i Hercegovina se u baraž plasirala osvajanjem prvog mjesta u svojoj grupi u UEFA Ligi nacija,