Novi državni rekord i dvostruki trijumf za Iman Avdić na plivačkom mitingu u Dubrovniku

Novi državni rekord i dvostruki trijumf za Iman Avdić na plivačkom mitingu u Dubrovniku

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u plivanju Iman Avdić postavila je novi seniorski rekord Bosne i Hercegovine u disciplini 400 metara mješovito na mitingu „Zlatni Orlando“ održanom u Dubrovniku povodom 100 godina postojanja Plivačkog kluba Jug. 

Takmičarka plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva trku je završila sa vremenom 4:54.47 osvojivši zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji.

Prije ove trke Iman Avdić je trijumfovala i u disciplini 400 metara slobodnim stilom u seniorskoj konkurenciji. Iza sebe je ostavila višestruki evropsku prvakinju, Mađaricu Zsuzanu Jakabos, te pobjednicu sa Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF) Lucijanu Lukšić iz Hrvatske.

Dionicu od 400 metara slobodnim stilom jedna od najboljih plivačica Bosne i Hercegovine isplivala je u vremenu 4.18.00 što je samo 25 stotinki sporije od seniorskog rekorda BiH koji je također u vlasništvu Iman Avdić.

Nastup u Dubrovniku bio je je jedna u nizu provjera za Iman Avdić uoči nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu za koje je ostvarila normu.

Previous Noć tvrđava na Vranduku - turistička promocija naslijeđa srednjovjekovne Bosne
Next Izložba „Slovom o slovu: Tragovima bosanske pismenosti“ od 5. do 9. maja u BKC-u

You might also like

SPORT

Adis Hajlovac zamjenik oficira za bezbjednost u večerašnjem finalu Lige Evrope

Visočanin Adis Hajlovac bit će zamjenik glavnog čovjeka UEFA, zaduženog za bezbjednost učesnika finala Lige Evrope, u Sevilji. Zvanično, u ulozi zamjenika oficira za bezbjednost, Hajlovac će na predstojećem susretu

SPORT

Kako su bosanski šahisti prije 28 godina postali vicešampioni na Šahovskoj olimpijadi u Moskvi te klupski prvaci Evrope

Internacionalni majstor u šahu Kemal Osmanović bio je kapiten šahovske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je ostvarila do tada najveći uspjeh bh. sporta osvojivši 1994. godine na Šahovskoj olimpijadi u

SPORT

EuroBasket: Bosna i Hercegovina s RH za plasman među osam najboljih

Ženska košarkaška selekcija Bosne i Hercegovine nakon tri utakmice grupne faze, kao drugoplasirana ide dalje na Evropskom prvenstvu. Danas su naše košarkašice propustile priliku da pobjedom nad Slovenkama izbore direktan