Bosanski bokser Edin Puhalo odbranio naslov prvaka Evrope

Bosanski bokser Edin Puhalo odbranio naslov prvaka Evrope

Bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki”, odbranio je sinoć titulu prvaka Evrope u elitnoj WBA diviziji, nakon što je nokautirao Francuza Sirila Makiaidija.

Na bokserskom spektaklu u njemačkom Baden-Württembergu, Iron Puki je na samom početku treće runde tehničkim nokautom savladao prvaka Francuske Sirila Makiadija.

Makiadi je bio najrangiraniji protivnik s kojim se Puhalo do sada susreo, a zabilježio je 14 pobjeda, tri poraza i dva neriješena meča.

Edin Puhalo je s večerašnjom pobjedom zabilježio 23. pobjedu u karijeri i samo jedan poraz. Ukupno 22 meča pobijedio je nokautom.

Puki je trenutno sedmi izazivač za svjetskog prvaka u elitnoj i najstarijoj bokserskoj diviziji WBA.

Previous Prvi roboti konobari u Bosni poslužuju goste u Derventi
Next Izetbegović u društvu Selcuka Bayraktara, osnivača turske kompanije Baykar

You might also like

RIJEČ

KOŠARKA: Bosanac odveo Sloveniju do evropskog zlata! (VIDEO)

Slovenija je sinoć postala prvak Evrope u košarci. U finalnom meču odigranom u Istanbulu košarkaši Slovenije pobijedili su Srbiju (93:85) i došli do svoje prve medalje – i to najsjajnije.

SPORT

Zmajeve bi u Tuzli mogao dočekati pun Mejdan. Bosnić: za mene je moja ekipa uvijek favorit

U Tuzli je danas održana konferencija za medije košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja se sprema za dva duela s Litvanijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Javnosti se obratio selektor

SPORT

Tuka osvojio zlatnu medalju, Pezer bronzani

Na Balkanskom prvenstvu u Turskoj nastupilo je devet takmičara iz Bosne i Hercegovine, od kojih je dvoje osvojilo medalje – Amel Tuka i Mesud Pezer. Amel Tuka je nastupio u