Zenica: Potpisan Ugovor za izgradnju prve faze zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima

Zenica: Potpisan Ugovor za izgradnju prve faze zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima

U Gradskoj upravi Zenice upriličeno je potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na izgradnji I faze objekta zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima. Ugovor je u ime Grada Zenica potpisao gradonačelnik Fuad Kasumović, a u ime izvođača koji čine konzorcij „ALMY GRADNJA“ d.o.o. Zenica kao lider konzorcija i „AREL“ d.o.o. Zenica kao član konzorcija, direktor Zehrudin Ibrahimagić.

Vrijednost građevinskih radova na izgradnji I faze objekta iznosi 10.502.214,75 KM, a rok za izgradnju I faze je 12 mjeseci od potpisivanja ugovora.

Lokacija na kojoj je predviđena izgradnja objekta zatvorenog bazena je u sklopu postojećeg kompleksa otvorenih bazena.

Objekat je namijenjen za trening takmičara plivača i vaterpolista, za trening sportista koji se bave drugim sportovima, za obuku neplivača i mlađih uzrasta u plivanju, za invalidne osobe, te za građane Zenice i šireg područja za rekreaciju.

„Grad Zenica je u 2023. godini pokrenuo više kapitalnih projekata. Jedan od njih je i izgradnja objekta zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima. Objekat zatvorenog olimpijskog bazena, ima oko 7.000m2 korisne površine, u čijem sklopu su  bazen dimenzija 50x25m i manji bazen za rasplivavanje dimenzija 25×12,5m, prateći sadržaji vezani za funkciju bazena, sadržaji vezani za organizaciju plivačkih takmičenja najvišeg nivoa, te dodatni ugostiteljski sadržaji, fitness i wellness centar koji će omogućiti da kompleks bude u funkciji tokom cijelog dana, svaki dan u godini“, kazao je, između ostalog, gradonačelnik Kasumović.

Pored zatvorenog olimpijskog bazena i malog bazena za rasplivavanje, standardi takmičarskog sporta iziskuju i izgradnju adekvatnog broja parking mjesta uz bazen, za osobna vozila i autobuse, što je također predviđeno projektnim rješenjem uz rješavanje saobraćaja u neposrednoj blizini.

„U prvoj fazi je predviđeno izvođenje grubih građevinskih radova na zatvaranju objekta i to zemljanih radova, betonskih radova, zidarskih i krovopokrivačkih radova, dok će u drugoj fazi biti realizovani zanatski radovi na uređenju unutrašnjosti objekta, radovi na izgradnji instalacija i ugradnji opreme, saobraćajni pristupi i vanjsko uređenje oko objekta zatvorenog bazena, dok će treća faza biti rekonstrukcija postojećih otvorenih bazena u aqua park, čime će ovaj kompleks dobiti svoju punu funkciju, primjerenu potrebama građana Zenice“, rekao je savjetnik Gradonačelnika za komunalne djelatnosti i infrastrukturu Mirsad Heleg.

Procijenjena vrijednost izgradnje objekta zatvorenog bazena je 20 miliona KM, a planirano vrijeme izgradnje objekta je 24 mjeseca.

Previous Mtel obilježio krsnu slavu kompanije
Next Srbijanski mediji računaju - 'Dino Merlin će iz Beograda otići sa minimum 3 miliona eura zarade'

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevo Halal Fair 2019. – velike perspektive u halal industriji

Međunarodni sajma halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019. održat će se od 26. do 28. septembra. Nakon izuzetno uspješne realizacije prošlogodišnjeg sajma, Bosna Bank International (BBI), Islamic Development Bank Group (IsDB)

NAŠI DANI

Stotine propalestinskih aktivista blokirali su fabrike oružja na četiri lokacije širom V. Britanije u protestu ‘Stop naoružavanju Izraela’

V. Britanija – Stotine propalestinskih demonstranata danas su blokirali četiri fabrike oružja u posljednjim demonstracijama protiv izvoza oružja u Izrael, izvještava Mail Online.  Grupa za kampanju Radnici za slobodnu Palestinu rekla

NAŠI DANI

Slavo Kukić: Mostarsko-banjalučki dvojac čini sve da destruira Bosnu i Hercegovinu

Akademik Slavo Kukić kazao je za N1 kako se posljednjim posjetama Beogradu i Zagrebu izgubila strana Bosne i Hercegovine kao ravnopravnog partnera u međunarodnim odnosima, prije svega u odnosima sa