Mtel obilježio krsnu slavu kompanije

Mtel obilježio krsnu slavu kompanije

-Tradicionalno okupljanje povodom krsne slave, Svetog proroka Ilije,čije je obilježavanje obnovljeno prošle godine, kompanija m:tel je ove godine upriličila u manastiru Osovica.

Poštujući tradiciju, kulturu i vrijednosti svog naroda, kompanija m:tel je i ove godine, 2. avgusta, proslavila krsnu slavu kompanije Svetog proroka Iliju. U manastiru Osovica, opština Srbac, ovim povodom okupili su se najbliži saradnici i prijatelji kompanije, a svojim prisustvom svečanost su uveličali i Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci Miloš Vujić, te direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH Draško Milinović.

Kao domaćin krsne slave, generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan izrazila je zadovoljstvo što je i ove godine proslava ovako važnog dana upriličena u prelijepom manastirskom ambijentu, ovoga puta manastira Osovica. „Sveti Ilija je bila tradicionalna slava ove kompanije osnovane u ratno vreme da bi se pre 13 godina prekinulo sa obeležavanjem. Novo rukovodstvo Telekoma Srpske obnovilo je tradiciju obeležavanja Sv. Ilije i odlučilo da svake godine to bude u drugom manastiru kao i da se sredstva namenjena proslavi doniraju manastiru. Razlog zašto smo odabrali baš ovaj manastir je jedna lepa inicijativa koja je u meni izazvala divljenje, a to je inicijativa za podizanje spomenika ženama, majkama, suprugama, kćerima i sestrama i njihovom žrtvovanju za državu i porodicu jer one i jesu bile stub društva svih ovih godina. Mi želimo da odamo počast ovom delu i sa svojim skromnim darom pomognemo u realizaciji ove prelepe inicijative“, u svom govoru istakla je generalni direktor kompanije m:tel, Jelena Trivan.

Starješina ovog manastira, iguman Teofil izrazio je zahvalnost na odabiru manastira Osovica i donaciji, te čestitao slavu svim zaposlenima kompanije m:tel.

Nakon osveštanja slavskog kolača u manastirskoj crkvi, upriličen je i slavski ručak u manastirskom kompleksu. Jelena Trivan je ovom prilikom igumanu manastira Osovica uručila donaciju kompanije m:tel, za izgradnju spomenika majkama, čija izrada je u toku. Po riječima igumana Teofila, ovaj spomenik treba da pošalje snažnu poruku da je porodica najsvjetliji i najvažniji izvor svakog dobra

Poštovanje krsne slave, odnosno običaja i neprolaznih vrijednosti koje vijekovima žive u našem narodu, predstavlja poštovanje naše istorije, porodice i prijateljstava. Sve je to kompanija m:tel utkala u svoj korporativni identitet, živeći na principima njegovanja tradicije.      

Čestitku povodom obilježavanja slave rukovodstvu i zaposlenima kompanije m:tel uputio je i predsjednik RS Milorad Dodik – navodi se u vijesti koju je objavila ova kompanija. (Mtel a.d. Banja Luka, jedan je od tri nacionalna telekom operatora u Bosni i Hercegovini.)

Na dan kada je javna kompanija proslavaljala na navedeni način, ministar vanjskih poslova Srbije je za entitetsku televiziju iz Banjaluke pokušavao kompromitovati glavni bosanski grad…

On je podsjetio da je Alija Izetbegović pisao knjige o islamskoj državi, a da u tim knjigama piše “da islamska država ne može da bude u kohabitaciji sa parlamentarnim sistemom, sistemom zapadne demokratije”, te da njihov sistem mora da nastupi kada dobiju većinu.

Sad ovdje neko priča šta je rekao Vranješ i da li je neko dobio stipendiju. Јedno vrijeme u Sarajevu su gledali gdje su upaljena svjetla u ponoć za vrijeme Nove godine, jer islamska država ne slavi Novu godinu – rekao je Dačić.

Možemo li zamisliti da BH Telecom d.d. Sarajevo ima sličan način vjerske proslave… Po Dačiću i sličnima, nema sumnje, i samo postojanje ove kompanije, Sarajeva, Bošnjaka i Bosne i Hercegovine kao države – čin je fundamentalizma, ekstremizma…

Previous Bora čorba u zemlji Bečkih konjušara
Next Zenica: Potpisan Ugovor za izgradnju prve faze zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima

You might also like

NAŠI DANI

Nepoznati dobročinitelj izmirio dugove u visočkoj apoteci

Posljednji petak pred nastupajući mjesec ramazan u apoteku Avicena u Visokom ulazi muškarac. Prošlo je 15.00 sati, a dvije farmaceutkinje prepoznaju nasmijanog sugrađanina. S vrata traži „žutu svesku“, koja služi

NAŠI DANI

Špijuniranje, hakovanje i zastrašivanje: otkriven devetogodišnji “rat” Izraela protiv Međunarodnog kaznenog suda

Istraga otkriva kako su obavještajne agencije pokušale izbaciti iz kolosijeka procesuiranje ratnih zločina, a Netanyahu je bio ‘opsjednut’ presretnutim razgovorima, piše Guardian. Kada je glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda (ICC)

NAŠI DANI

Političkom porazu, Trojka je dodala poniženje. I ne samo sebe, već naroda, države i svih žrtava i porodica žrtava genocida u Srebrenici

Ono što se desilo prije par dana u Konjicu zaboljelo je Bošnjake, više nego inače. Međutim, one koji u njihovo ime vrše vlast izgleda da ništa od toga ne dotiče,