Kosovska policija u manastiru Banjska – Policijske ekipe uhvatile desetine osoba

Kosovska policija u manastiru Banjska – Policijske ekipe uhvatile desetine osoba

Pripadnici kosovske policije ušli su u manastir Banjska u Zvečanu – opštini naseljenoj većinski srpskim stanovništvom u sjevernom dijelu zemlje – saznaje Albanska pošta (Albanian post), dok su policijske ekipe uhvatile desetine ljudi, ali to još nije poznato da li su svi članovi terorističke grupe koja je u nedjelju napala kosovsku policiju, pri čemu je policijski službenik mrtav.

Kosovska policija trenutno sprovodi proces identifikacije lica u manastiru Banjska, jer, kako je saopšteno iz kosovskih vlasti, neke od osoba koje su bile unutra su pravoslavni hodočasnici, a za druge se sumnja da su sarađivale sa izvršiocima terorističkih napada na Kosovsku policiju.

Bezbjednosne strukture trenutno izvode policijsku akciju protiv naoružane terorističke grupe koja se od ranih jutarnjih sati skrivala u manastiru Banjska, dok je kosovska policija do sada ubila trojicu terorista, dok je još šestero uhapšenih – dvojica su povrieđena.

Ministar unutrašnjih poslova, Xelal Sveçla, razgovarao je sa novinarima nakon posjete mjestu gdje je ubijen policijski narednik Afrim Bunjaku.

On je pokazao da su neki od identifikovanih terorista pripadnici terorističke organizacije “Civilna odbrana”.

“To je bila teroristička grupa, jer su bili uključeni u terorističke akte, neki od njih su identifikovani i kao pripadnici terorističke organizacije Civilna odbrana”, rekao je Sveçla.

Sveçla je takođe naglasio da je kosovska policija otkrila veliku količinu teškog naoružanja, pješadijskog naoružanja, eksploziva, uniformi i opreme za barikade.

“Bili su oprema za stotine napadača. Oni su propali zahvaljujući izuzetnom zalaganju i požrtvovanju kosovskih policajaca”, dodao je on.

„Pripreme su bile za masovni napad na Kosovsku policiju i kosovske institucije. Unutra je veliki broj hodočasnika, pokušavamo ih identificirati”.

Previous Larisa Cerić osvojila bronzu na Grand Slamu u Bakuu
Next Kenan Kodro: 'Dok čelni ljudi FS BiH uništavaju fudbal u BiH, odlučio sam da ne učestvujem u tome i da se oprostim od reprezentacije'

You might also like

NAŠI DANI

Poraz HDZ-a: EPP odbio “legitimno predstavljanje”

Hrvatska demokratska zajednica doživjela je težak poraz na kongresu Evropske narodne stranke. Iz teksta prijedloga rezolucije o Bosni i Hercegovini izbačen je termin “legitimno predstavljanje”.  Osnovnu vijest o ovome objavio

NAŠI DANI

Komemoracija Jovanu Divjaku: ‘Neka mi je sretna bosanska zemlja s ljubavlju koju nosim sa sobom’ – napisao je u oproštajnom pismu

Umro je čovjek koji je spašavao naše duše, general koji je vikao: “Ne pucaj”, poručeno je na komemoraciji održanoj povodom smrti Jovana Divjaka, bivšeg generala Armije Republike Bosne i Hercegovine,

HISTORIJA

Proslava 25. novembra na Bobovcu: Antifašizam i obnova bosanske državnosti

  Središte srednjovjekovnih bosanskih vladara – Bobovac, u subotu će biti mjesto održavanja svečanog i kulturnog programa povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Na srednjovjekovnom bosanskohercegovačkom gradu