Bijeljina – pored Osnovne škole podignut mural jednom od terorista ubijenih na Kosovu

Bijeljina – pored Osnovne škole podignut mural jednom od terorista ubijenih na Kosovu

U blizini osnovne škole “Sveti Sava” u Bijeljini podignut mural jednom od likvidiranih srpskih terorista odgovornih za ubistvo kosovskog policajca kod sela Banjska.

Podsjetimo, grupa naoružanih srpskih terorista ubila je kosovskog policajca i još jednog ranila na sjeveru Kosova 24. septembra: Nakon reakcije, policije Kosova, ubijena su trojica terorista Igor Milenković, Bojan Mijailović i Stefan Nedeljković.

Kosovske vlasti su optužile službeni Beograd da stoji iz pomenutog napada, što su oni zanijekali. Iako, je dokazano da je lider Srba sa sjevera Kosova, Milan Radoičić učestvovao i komandovaom ovom oružanom formacijom. Upravo je Radoičić nakon što je jučer pritvoren u Beogradu, danas pušten da se brani sa slobode.

Također, u nekim općinama na sjeveru Kosova, proglašeni su dani žalosti. Dok je Dan žalosti proglašen u Srbiji, manjem bh. entitetu i nekim općinama u Crnoj Gori, gdje su na vlasti srpske desničarske stranke.

Za Vijesti.ba je upravo uticajni bosanskohercegovački kolumnista i novinar, Dragan Bursać, govorio o fenomenu ‘pretvaranja zločinaca u heroje’.

Previous Bosanska zajednica u V. Britaniji ima novi dom - u Birminghamu kupljena historijska zgrada iz 19. vijeka
Next EP BiH: Velika dobit preko noći postala veliki gubitak

You might also like

NAŠI DANI

Preminula Beba Selimović, interpretatorka bosanskih sevdalinki

Jedna od najboljih interpretatorki sevdalinki u Bosni i Hercegovini Izeta Beba Selimović preminula je jutros u Sarajevu, potvrdila je Feni njena porodica. Njen suprug Dževad Šabanagić istakao je Bebu Selimović

NAŠI DANI

Poruke iz UK parlamenta: Ne možemo sramno nedjelovati kao što je bilo prije 26 godina

U Domu lordova UK (Gornji dom parlamenta UK), govorilo se o našoj državi… Lord Bourne: “Suočavamo se s ozbiljnom prijetnjom sprskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji pokušava da napravi

NAŠI DANI

Tegeltija sam sebe imenovao u Komisiju za izbor članova CIK-a

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija imenovan je za člana Komisije za izbor članova Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, saznaje Žurnal. Odluka je donesena 17. februara