Japanska državna tv u Sarajevu – snimaju serijal o Ivici Osimu

Japanska državna tv u Sarajevu – snimaju serijal o Ivici Osimu

Legendarni bosanski fudbalski stručnjak Ivica Osim (1941-2022) zaslužio je poštovanje gdje god je igrao i radio. Od bivše države do dalekog Japana, gdje je vodio jedan klub te bio selektor te zemlje.

Respektabilnu fudbalsku karijeru imao je Osim igrajući za sarajevski Željezničar, kao i za klubove u Francuskoj. Predvodio je bivšu državu (selektor od 1986-1991), dok je kao trener ostavio neizbrisiv trag u Austriji i Japanu.

Ivica Osim doprinio je i konsolidaciji FS Bosne i Hercegovine u godinama kada se naša reprezentacija plasirala na Mundijal.

Ovih dana u posjeti Sarajevu i prostoru Bošnjačkog instituta – Fondacija Adila Zulfikarpašića bila je japanska državna televizija NHK koji su započeli snimanje serijala Druga strana priče o gosp. Ivici Osimu.

U subotu su razgovarali sa Farukom Hadžibegićem, a među ostalim sagovornicima naći će se i Safet Sušić, Edin Džeko, Dragan Stojković itd.

Previous Nikšić: Gubitak Elektroprivrede biće preko 80 miliona KM
Next Blokada je tu, ali nema Nikšića ni izvinjenja, jedino se Forto naljutio na Muska!?

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Dr. Zo: Novi singl i sjajan videospot ‘Organik’

Dženan Hodžić, poznatiji kao Dr.Zo, donosi spoj organske proizvodnje hrane i zdravog razvoja uma kroz pjesmu i videospot Renomirani bosanskohercegovački reper Dženan Hodžić, poznatiji kao Dr Zo, donosi svoj najnoviji

SPORT

Skijaške vještine steklo više od 4.000 učenika šestih razreda osnovnih škola u KS

Okončana je Škola skijanja za više od 4.000 učenika javnih osnovnih škola, koju je realiziralo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, shodno Nastavnom planu i programu za šesti razred

SPORT

Ćatić nakon uspješnog povratka: Želim svima da se zahvalim na podršci

Bokser Adnan Ćatić uspješno se vratio u ring nakon skoro pet godina pauze. Ovaj višestruki svjetski prvak sinoć je bio bolji od njemačkog boksra Time Rosta. –Želim svima da se