Amerikanci oduševljeni Bosancem koji je svladao nasilnika u Chicagu

Amerikanci oduševljeni Bosancem koji je svladao nasilnika u Chicagu

Muškarac iz Čikaga sa više od dvije decenije iskustva u samoodbrani oborio je navodnog lopova u ‘7-Eleven’ na sjevernoj strani grada, prikovavši ga za zemlju dok policija nije stigla, pišu američki mediji.

Dobri Samaritanac, koji je snimio veći dio iskušenja na video snimku uživo na Facebooku, uskočio je nakon što je osumnjičeni navodno udario 19-godišnjeg radnika.

Idriz Redžović, koji je vlasnik Supreme Academy of Jiu-Jitsu u Linkoln Parku, ima 22 godine obuke i nosilac je crnog pojasa Gracie Jiu-Jitsu trećeg stepena.

Junskog četvrtka uveče, Redžović je otišao u 7-Eleven na Ashlandu i Lawrencea da kupi Slurpees (prehrambeni proizvod) za svoju djecu. Tada je primijetio čovjeka koji maltretira ljude napolju.

“Priđe mi i kaže šta gledaš”, rekao je Redžović. “U svom treningu govorim ljudima da se povuku, ruke gore, ne uključujte se osim ako se ne osjećate sigurno.”

Redžović kaže da je nastavio da posmatra muškarca, koji je na kraju ušao u radnju. Tada je bio svjedok kako osumnjičeni napada službenicu. Redžović kaže da su u tom trenutku prevladali njegovi instinkti.

“Jednom kad sam ga vidio da se stvarno priključuje i udara zaposlenog u glavu, skočio sam, zgrabio ga kao na treningu ovdje, spustio ga, spljoštio ga kao palačinku i onda sam ga svezao kao perecu u poziciju tzv. ‘Gift Wrap’ ili ‘Twisting Arm Control'”, rekao je Redžović.

Redžović je 18 minuta prenosio iskušenje uživo, držeći čovjeka na zemlji do dolaska policije iz Čikaga.

‘Hajde čovječe’, čuje se na snimku kako osumnjičeni lopov govori Redžoviću.

Ne, ne puštam te, ti si maltretirao te djevojke, a onda si se okomio na onu radnicu 7-Eleven-a”, rekao je Redžović.

Kada je policija stigla, uhitila je osumnjičenog.

Christopher Cruz, 30, sada je optužen za dvije prekršajne točke krađe u maloprodaji i fizički napad.

Ranije tog dana policija je rekla da je Cruz ukrao robu iz 7-Eleven-a. Kada se osumnjičenik vratio u trgovinu, 19-godišnja djelatnica mu je rekla da ode. Policija je rekla da je tada osumnjičeni udario uposlenika, a Redžović ga je priveo.

“Ponekad nam ljudi dođu nakon što se nešto dogodi kako bi naučili samoodbranu… zašto to ne naučiti sada?” rekao je Redžović.

Na svojoj akademiji Redžović podučava djecu od 5 godina. Njegov najstariji student ima 72 godine.

Redžović je ovih dana gostovao i u programu američke FOX televizije te uvijek znatiželjnim novinarima i javnosti govorio o ovom iskustvu i sportu kojim se bavi.

Previous Turistička zajednica KS: Zbog nedostatka stikera ugrožen dolazak turista iz zemalja Zaljeva
Next U Sarajevu se održava 11. Kongres dijaspore Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI LJUDI

Godišnje u Bosnu i Hercegovinu iz dijaspore dođe više od tri milijarde KM (VIDEO)

  Više od tri milijarde KM bosanska dijaspora iz 54 države svijeta pošalje godišnje u svoju državu, prema podacima Centralne banke Bosne i Hercegovine, a predstavnici Svjetskog saveza dijaspore smatraju

NAŠI LJUDI

‘Od vremena slavnih srednjevjekovnih bosanskih banova i kraljeva, Kulina bana i Tvrtka Kotromanića, Bosanci nikada nisu bili jači’

U danskoj prijestolnici Kopenhagenu je održana svečana tribina povodom 30 godina obnove nezavisnosti Bosne i Hercegovine, koju su organizirali Bosanski kulturni centar Kopenhagen u saradnji sa Ambasadom Bosne i Hercegovine

NAŠI LJUDI

Bošnjaci Slovenije pisali Šmitu i EU zvaničnicima, iznijeli i zahtjeve

Bošnjački kulturni savez Slovenije digao je svoj glas za prava svojih sunarodnjaka u Domovini… “U entitetu RS u BiH u posljednjih 25 godina dolazi do sve učestalijeg psihičkog maltretiranja Bošnjaka