Bičakčić: Potvrđen svjetski ugled bosanskih elektroenergetičara

Bičakčić: Potvrđen svjetski ugled bosanskih elektroenergetičara

Četrnaest istaknutih bosanskohercegovačkih stručnjaka primljeno je u članstvo studijskih komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (CIGRE) sa sjedištem u Parizu.

Uz to, pet eksperata uvršteno je u članstvo radnih grupa te najznačajnije međunarodne organizacije za oblast rada elektroenergetskih sistema –  saopćio je za Fenu predsjednik Bosanskohercegovačkog komiteta CIGRE Edhem Bičakčić.

Previous Firma iz Lukavca uspješno poslovala i tokom pandemije
Next Kada znaš ko si, kada imaš znanje, moralnost i ekonomsku moć.. onda te slabo ko napada

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Bišćanin Ragib Botonjić student generacije Medicinskog fakulteta u Zagrebu

  Na svečenoj ceremoniji povodom obilježavanja 101. godišnjice Medicinskog Sveučilišta u Zagrebu, Bišćanin Ragib Botonjić proglašen je najboljim studentom generacije. Ovu prestižnu nagradu uručio mu je dekan Medicinskog fakulteta prof.

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Olimpijadi iz geografije osvojio Fatih Žgalj

Na 18. Svjetskoj Geografskoj Olimpijadi koja je održana u Parizu učenik Prve bošnjačke gimnazije Fatih Žgalj je osvojio srebrnu medalju u konkurenciji 55 država i 220 takmičara. Ovo je peto

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Pet medalja za bosanske učenike na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi

Ekipa Bosne i Hercegovine napravila je historijski uspjeh na 63. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Oslu, osvojivši tri srebrne, dvije bronzane medalje, te jednu počasnu pohvalu. Srebra su osvojili: Benjamin Mujkić,