CVJETNA DRŽAVNA ZASTAVA U MALOM PARKU U PUNOM CVATU

CVJETNA DRŽAVNA ZASTAVA U MALOM PARKU U PUNOM CVATU

SARAJEVO

Ljepote cvjetne državne zastave, koju je izradilo preduzeće “Park” u Malom parku, u ulici Maršala Tita, preko puta zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine ovih dana posebno privlače pažnju prolaznika. Proljetne temperature i sunce “otvorili” su svaki od oko 7.000 cvijetova viole i ostalog sezonskog cvjetova od kojeg je zastava izrađena, a žuta i plava boja posebnom čine sliku jedne od najprometnijih šetnica u našem gradu.

Inače državnu zastavu od sezonskog cvijeća jesenas su izradili radnici preduzeća “Park”, a proteklih dana izvršili su dopunsku sadnju i zamjenu tokom zime uništenog cvijeća. Dopunsku sadnju i zamjenu sezonskog, dvogodišnjeg cvijeća radnici “Park”-a izvršili su i u drugim cvjetnim gredicama, kako na području Centra, tako i Starog Grada, Novog Sarajeva, Novog Grada, Ilidže i Vogošće.

POVODOM DANA GRADA SARAJEVA PREDUZEĆE “PARK” POSTAVLJA NA STOTINE ZASTAVA

Kako bi veće gradske ulice bile okićene u skladu sa sutrašnjim obilježavanjem Dana grada Sarajeva- 6. aprila, pobrinula se i ekipa preduzeća “Park” zadužena za dekorisanje. Tako su jutros radnici “Park”-a započeli postavljanje gradskih i državnih zastava na postolja na stubovima javne rasvjete duž glavne saobraćajnice na području svih gradskih općina, odnosno Starog Grada, Centra, Novog Sarajeva i Novog Grada.

Već se vihori na stotine zastava u ulicama Maršala Tita, Zmaja od Bosne, u Bulevaru Meše Selimovića, te Obali Kulina bana, na svim većim raskrsnicama u oba pravca. Državne i gradske zastava postavljene su pomoću autokorpi, a najviše ih je ipak postavljeno duž desne obale Miljacke, od Skenderije prema i u blizini Vijećnice. Ukrašavanje gradskih ulica zastavama BiH i Grada Sarajeva povodom 6. aprila ekipe “Park”-a završit će danas u toku dana, a iste će biti uklonjene u ponedjeljak.
Na zahtjev Općine Vogošća i u ulicama Jošanička i Omladinska danas će ekipe preduzeća „Park“ postaviti zastave Općine Vogošća i Bosne i Hercegovine.

Previous Svečano obilježen 4. april - Dan otpora općine Tešanj fašizmu
Next Vlada KS najavila kupovinu 20 novih trolejbusa u ovoj godini

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Bosanske ljepote: Prokoško jezero (VIDEO)

Prokoško jezero je ledničko jezero na blizu 1.660 metara nadmorske visine, nalazi se na planini Vranica, 22 km udaljeno od Fojnice. Okruženo stočarskim kolibama i katunima, a netaknuta priroda koja

TURIZAM

Čarobna Bjelašnica (VIDEO)

  Sarajevska olimpijska ljepotica Bjelašnica i danas je privukla veliki broj posjetilaca… Jutrošnja temperatura na Bjelašnici: Babin do -7°C, vrh Bjelašnice -11°C, dok je temperatura na Malom polju na Igmanu

BH RAZGLEDNICA

Zimska tišina u selima iznad rudarske Breze (FOTO)

  Breza, rudarski grad na području Zeničko-dobojskog kantona, sa oko 15.000 stanovnika, poznata u bivšoj Jugoslaviji po rekordu koji je  1949. godine rudar Alijia Sirotanović postavio iskopavši sa svojim komoratima