Diplomatski cirkus u režiji zvanične delegacije Evropske unije

Diplomatski cirkus u režiji zvanične delegacije Evropske unije

-Da li je gospođo Ursula ovo moguće u Vašoj zemlji? Ako je ovo obrazac ponašanja i manir iz Evropske unije, nije ni čudo što je više niko ne doživljava ozbiljno, navodi se u reakciji delegata u Domu naroda Bosne i Hercegovine Dženana Đonlagića iz Demokratske fronte uz poruku da je ovo diplomatski cirkus u režiji zvanične delegacije Evropske unije, prenosi NAP.

Podsjećamo, danas u zvaničnoj posjeti Sarajevu borave predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, premijer Nizozemske Mark Rutte, te premijer Hrvatske Andrej Plenković koji je odbio doći u Predsjedništvo BiH kako se ne bi susreto s predsjedavajućim Željkom Komšićem koji dolazi iz reda hrvatskog naroda.

“Ponižavanje, nepoštivanje i omalovažavanje institucije Predsjedništva BiH. Sramota za EU. Je li ovo standard i sistem vrijednosti koji je u EU?”, pita Đonlagić.

Dodaje: “Politika zvaničnog Zagreba u ulozi članice EU je da upravlja suverenitetom Bosne i Hercegovine”.

“Da li ima bilo ko da je iznenađen ponašanjem gosta u ulozi premijera RH? Da li će delegacija EU na čelu sa ambasadorom Sattlerom reagovati? Da li će reagovati ministar vanjskih poslova BiH na ovaj skandal u kojem glavnu ulogu igra Plenković?”, zaključio je Đonlagić.

Izvor: Agencije

Skandal u najavi: Plenković tražio da se zvaničnici EU tokom posjete BiH ne susreću sa Komšićem

Previous U zasjedi na jugu Gaze poginuo 21 izraelski vojnik
Next Lazović: Primitivni Plenković razotkrio laž o 'nosiocima evropskih vrijednosti'

You might also like

NAŠI DANI

FIFA kaznila FS Srbije zbog četničkog transparenta na tribinama

  Fudbalski savez Srbije kažnjen je po drugi put na Svjetskom prvenstvu, ovoga puta zbog transparenta kojeg su istakli srbijanski navijači, a koji veliča nacionalističku organizaciju iz Drugog svjetskog rata.

NAŠI DANI

U Prizrenu postavljena tabla ”Trg Alije Izetbegovića”

U znak sjećanja na prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas je na Trgu Alija Izetbegović u centru Prizrena postavljena i tabla “Trg Alije Izetbegovića”.  Na svečanosti otvorenja, predstavnici Bošnjaka Rasim

NAŠI DANI

Firme sankcionisane zbog veza s Dodikom, na tenderima zaradile 500 miliona maraka

Kompanije koje su SAD u utorak stavile na listu sankcija zbog povezanosti s porodicom Dodik dobile su od domaćih institucija tendere u vrijednosti većoj od pola milijarde maraka, pokazuje Detektorova