ENERGOINVEST U ALBANIJI ZAVRŠIO VRIJEDAN PROJEKAT

ENERGOINVEST U ALBANIJI ZAVRŠIO VRIJEDAN PROJEKAT

U Tirani je svečano puštena pod napon dalekovodna linija Tirana – Morine, jedan od najvećih poslijeratnih projekata izgradnje dalekovoda na kojem je radio Energoinvest, d.d – Sarajevo, a čijom realizacijom su elektroenergetski povezani Albanija i Kosovo.

Dalekovod je na specijalnoj svečanosti pod napon pustio premijer Albanije Edi Rama. Ceremoniji su prisustovali brojni zvaničnici Albanije, premijer Kosova Isa Mustafa, kao i predstavnici investitora, izvođača radova i konsultanata.

Vrijednost ugovora, kojeg je finansirala Njemačka razvoja banka (KfW), iznosi blizu 29 miliona eura, a radi se o projektu po sistemu “ključ u ruke”, što znači da Energoinvest izvodio projektovanje, nabavku opreme, isporuku, izvođenje radova, ispitivanje i puštanje pod napon. Projekat je završen u skladu sa ugovornim rokovima i sa međunarodnim standardima, i interkonekcijski dalekovod Albanija – Kosovo je pušten pod napon.

Ovo je drugi veliki projekat kojeg je realizirao Energoinvest za investitora OST Albanija (Elektroprenos Albanije), nakon uspješno realiziranog projekta izgradnje dalekovoda na jugu Albanije koji je završen početkom ove godine.

“Nadamo se da ćemo uspješnu saradnju sa Albanskim partnerom ostvariti i u budućnosti na novim projektima”, poručili su iz Energoinvesta.

Izvor: BHRT

Previous Hadži Mehmed-beg Karađoz
Next KRATKI FILM Maria Kotromanjić - zaboravljena bosanska princeza

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Kupreški sir uskoro u zemljama regije, Turskoj, Dubaiju…

Kupreški sir osvojio je u Beogradu nagradu posjetilaca koji su tražili da se i u Srbiji ovaj sir može kupiti, a uskoro bi se to moglo i desiti. Kako je

Ekonomija/Biznis

Domaća kompanija Korpa.ba širi se izvan granica Bosne i Hercegovine

Domaća kompanija za dostavu Korpa.ba širi se izvan tržišta Bosne i Hercegovine, saznaje BiznisInfo. Korpa je platforma za dostavu raznih vrsta proizvoda, namirnica, hrane i sl, a u domaćem je

Ekonomija/Biznis

Kako je Bosanac kupio firmu od Nijemca: Euro sjaj iz Konjica, od dvoje do preko 300 zaposlenih

  Priča u uspješnoj metalskoj firmi u koju dolaze raditi i iz glavnog grada. Firma je osnovana 1996.  Videopriča Face TV: