Građani Stoca organizovali protestnu šetnju zbog napada na mladiće

Građani Stoca organizovali protestnu šetnju zbog napada na mladiće

 Povodom napada na četvoricu mladića koji se desio proteklog vikenda u Maslinama kod Stoca, u utorak je u tom gradu upriličen neformalni skup građana i šetnja gradom pod motom „Stolac protiv nasilja“.

Okupljeni građani pozvali su kantonalni MUP i Tužilaštvo da hitno provedu istragu o ovom slučaju i da kazne počinitelje.

Napad na mladiće dogodio se u noći sa nedjelje na ponedjeljak, oko ponoći, kada je skupina od desetak osoba s tri automobila presrela automobil kojim je upravljao M. A. (2004.) iz Poplašića, Stolac, u kome su bile još tri osobe.

Prema policijskim navodima, napadači su bejzbol palicama udarali po automobilu u vlasništvu M. A., a zatim su palicama pretukli putnike iz vozila, kojima je ljekarska pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” i Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) obavijestilo je ranije danas da je policija privela nekoliko osoba koje se dovode u vezu s napadom na četvoricu mladića iz Stoca.

Istakli su kako MUP i Tužilaštvo nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju otkrivanja svih počinilaca i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela, te procesuiranja počinilaca.

Izvor: Agencije

U Stocu pretučeno četvero povratničke djece

Previous Kako su se Bajrami nekad najavljivali
Next Svjetska olimpijada IFEST² u Tunisu: Fatima Hadžić sa svojim projektom "Energy splash" iz kategorije inženjeringa osvojila zlatnu medalju

You might also like

NAŠI DANI

Rimcu ne ide s Neverom – u susjedstvu nije više ‘hrvatski Musk’ i ‘novi Tesla’, ponovo je Bosanac!

Rimac nije prodao svih 150 primjeraka svoje Nevere, a njena zamjena vjerovatno neće biti električno vozilo, piše Autocar u svom tekstu koji nosi naslov “Rimac vrlo vjerovatno neće proizvesti još jedan električni

NAŠI DANI

Husagić: Pobjeda SPD-a u Njemačkoj će biti više nego pozitivna za Bosnu

U 18 sati su zatvorena birališta na općim izborima u Njemačkoj, a prve analize ukazuju da je lider Olaf Scholz veliki pobjednik ovih izbora. Naime, stranku na izdisaju je digao iz mrtvih i pretvorio

NAŠI DANI

Izvršeno pranje i dezinfekcija Baščaršijskog trga

S ciljem zaštite građana i sprečavanja širenja virusa, jutros je izvršeno pranje i dezinfekcija Baščaršijskog trga koji je jedna od najprometnijih pješačkih zona u našoj općini. Uz Baščaršijski trg izvršena