Izetbegović: Bošnjaci će uvijek nanovo svima pružiti ruku, naš cilj je stabilna i mirna Bosna i Hercegovina

Izetbegović: Bošnjaci će uvijek nanovo svima pružiti ruku, naš cilj je stabilna i mirna Bosna i Hercegovina

U organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Ilijaš večeras je u Sportskoj dvorani Ilijaš održan iftar i druženje, kojem je prisustvovao i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Kako je saopćeno, Izetbegović je, obraćajući se prisutnima, kazao da su Bosna i Hercegovina, Bošnjaci i SDA pod stalnim napadima.

– Mi ne možemo pobijediti drugačije nego dobrom. Uvijek i nanovo svima pružiti ruku. Nema nam drugog puta. Bošnjaci će uvijek nanovo svima pružiti ruku – poručio je Izetbegović pred oko 500 gostiju.

Kao primjer otvorenosti Bošnjaka prema drugima, naveo je primjer Vareša, općine u kojoj je u utrci za načelnika glasovima Bošnjaka pobijedio kandidat HDZ-a BiH.

– Naš cilj je stabilna i mirna BiH, u kojoj žive njeni narodi i građani s mirom, onako kako žive i u Ilijašu – dodao je Izetbegović.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, predsjednik SDA je kazao da SNSD i HDZBiH nemaju pravo reducirati 60 posto probosanskih snaga u jednu trećinu vlasti.

– Bit će izbora i pobijedit će snage koje žele dobro i mir u ovoj zemlji. Ja zovem naše komšije da budu skupa sa nama u tome, da gradimo zemlju iz koje mladi neće morati odlaziti – kazao je Izetbegović.

Bosna i Hercegovina je, dodao je, bogata zemlja u kojoj može živjeti i raditi mnogo veći broj stanovnika nego što trenutno u njoj živi. U tom kontekstu je podsjetio na brojne prirodne resurse koji su pretpostavka za razvoj.

– Nadam se da ćemo se ubuduće češće prisjećati svih stvari na kojima možemo biti zahvalni – izjavio je Izetbegović, navode iz SDA.

Previous Ni trideset godina poslije nema optužnice za stradanja nedužnih civila na mostu u Brčkom
Next Prvomajska protestna šetnja - Rudari zatražili dostojanstven kolektivni ugovor

You might also like

NAŠI DANI

U Sarajevu održana promocija knjige “Majka Hatidža”, autorice Esnefe Smajlović-Muhić

U Bošnjačkom institutu – Fondacija Adil Zulfikarpašić u Sarajevu u ponedjeljak je upriličena promocija knjige “Majka Hatidža”, autorice Esnefe Smajlović-Muhić, javlja AA. O knjizi su govorili direktor Bošnjačkog instituta Faris

NAŠI DANI

“Hrvatske šume” sijeku šumu i na teritoriji Bosne i Hercegovine

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić zatražio je pomoć Predsjedništva Bosne i Hercegovine u vezi sa sječom šume koju “Hrvatske šume”, kako je rekao, dijelom vrše i na teritoriji BiH, na

NAŠI DANI

Sarajlić podnio ostavku na funkcije u stranci!

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjednik Kadrovske komisije te stranke Asim Sarajlić podnio je još jučer (nedjelja) ostavku na obje funkcije. O ostavci bi se trebalo raspravljati na sjednici