Kismet iz Doboja Istoka pokrenuo vlastiti brend Maestro Suits

Kismet iz Doboja Istoka pokrenuo vlastiti brend Maestro Suits

Porodična firma Kismet iz Doboj Istoka, poznata po izradi odijela za italijanski Armani, pokrenuo je vlastiti brend pod nazivom Maestro Suits.

Kako je objasnio za eKapiju direktor Kismeta Armin Hasić, odijela će se izrađivati po italijanskoj tehnologiji.

– Jedini smo u Bosni i Hercegovini koji rade po italijanskoj tehnologiji. Dugo smo ulagali u ranijem periodu u ovu tehnologiju i obuku radnika. Takođe, iskustvo rada lon poslova za brend poput Armanija itekako nam je značio u kreiranju vlastitog brenda.

Kaže da su trenutni kapaciteti Kismeta proizvodnja 200 odjela dnevno.

– Postoji mogućnost za proširenje proizvodnje i to nam je svakako cilj, ali o tome je sada rano pričati. Nadamo se da će naša odijela biti dobro prihvaćena, te da ćemo uskoro razmišljati o dodatnim investicijama – istakao je Husić za eKapiju.

Materijali su vrhunskog kvaliteta, 100% vuna i uvoze se iz Italije. Hasić objašnjava da finoća materijala ide od 100s do čak 160s.

– Cjenovno ćemo biti dosta pristupačniji od brendiranih odijela iste kvalitete. Osim odijela u našem prodajnom prostoru koji smo u petak, 27. septembra, otvorili u šoping centru Intershop u Sarajevu, u ponudi će biti i košulje pod brendom Maestro Shirts, kao i kožni i drugi dodaci.

Previous Priprema zimnice: Porodica Kunovac iz Ustikoline ima pune ruke posla
Next KAKO JE BOBOVAC BIO UTVRĐEN

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bingo i Semberka nastavljaju pozitivan trend organizovane proizvodnje

Kompanija “Bingo” i Fabrika “Semberka” u Janji i ove godine nastavljaju pozitivan trend organizovane proizvodnje. Za više od 130 kooperanata sa područja Semberije  s kojima su ugovorene nove proizvodne količine

MADE IN BOSNIA-387

Uspješna firma: Maglajski ‘Bontex’ šije 50.000 komada košulja za pripadnike policije u Italiji!

  Na sajmu odjeće u Minhenu „Munich Apparel Source“, koji povezuje najznačajnije evropske brendove i maloprodajne lance iz tekstilne industrije predstavilo se više od 200 izlagača, a među njima i

MADE IN BOSNIA-387

Klinički centar Tuzla novim metodama u vrhu svjetske medicine

  Univerzitetski klinički centar Tuzla bio je prvi u Bosni i Hercegovini koji je uveo transplantacije jetre po kojima je bio vodeći centar u zemlji. Liječnici UKC Tuzla nedavno su,