Kismet iz Doboja Istoka pokrenuo vlastiti brend Maestro Suits

Kismet iz Doboja Istoka pokrenuo vlastiti brend Maestro Suits

Porodična firma Kismet iz Doboj Istoka, poznata po izradi odijela za italijanski Armani, pokrenuo je vlastiti brend pod nazivom Maestro Suits.

Kako je objasnio za eKapiju direktor Kismeta Armin Hasić, odijela će se izrađivati po italijanskoj tehnologiji.

– Jedini smo u Bosni i Hercegovini koji rade po italijanskoj tehnologiji. Dugo smo ulagali u ranijem periodu u ovu tehnologiju i obuku radnika. Takođe, iskustvo rada lon poslova za brend poput Armanija itekako nam je značio u kreiranju vlastitog brenda.

Kaže da su trenutni kapaciteti Kismeta proizvodnja 200 odjela dnevno.

– Postoji mogućnost za proširenje proizvodnje i to nam je svakako cilj, ali o tome je sada rano pričati. Nadamo se da će naša odijela biti dobro prihvaćena, te da ćemo uskoro razmišljati o dodatnim investicijama – istakao je Husić za eKapiju.

Materijali su vrhunskog kvaliteta, 100% vuna i uvoze se iz Italije. Hasić objašnjava da finoća materijala ide od 100s do čak 160s.

– Cjenovno ćemo biti dosta pristupačniji od brendiranih odijela iste kvalitete. Osim odijela u našem prodajnom prostoru koji smo u petak, 27. septembra, otvorili u šoping centru Intershop u Sarajevu, u ponudi će biti i košulje pod brendom Maestro Shirts, kao i kožni i drugi dodaci.

Previous Priprema zimnice: Porodica Kunovac iz Ustikoline ima pune ruke posla
Next KAKO JE BOBOVAC BIO UTVRĐEN

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Šampionski sirevi sa Kupresa: Na sajmu u Novom Sadu red za sir iz Bosne

Bez obzira na izuzetno dinamične promjene u ekonomiji i dalje će roba ostati perjanica marketing miksa. Uz internet, promocija može da se dovede do savršenstva, unaprijeđenjem saobraćaja i multiplikacijom distributivnih

Ekonomija/Biznis

Vogošćanska kompanija ‘Velvet Trade’ uvećala proizvodnju i zaposlila oko 20 novih radnika

Kada u slastičarni, restoranu ili pekari pojedete nešto slatko, velike su šanse da je barem jedan od sastojaka stigao iz kompanije Velvet Trade. Višnje, jabuke, kajsije, borovnice, maline i drugo

MADE IN BOSNIA-387

Plastenici bi uskoro mogli funkcionirati bez angažmana ljudi zahvaljujući dvojici bh. studenata

“Smart GreenGarden” naziv je projekta koji bi mogao unaprijediti plasteničku proizvodnju zahvaljujući kreativnosti dvojice studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Naime, Aladin Kapić iz Cazina i Abdulrahim Klis iz Zavidovića, umreženi