Kismet iz Doboja Istoka pokrenuo vlastiti brend Maestro Suits

Kismet iz Doboja Istoka pokrenuo vlastiti brend Maestro Suits

Porodična firma Kismet iz Doboj Istoka, poznata po izradi odijela za italijanski Armani, pokrenuo je vlastiti brend pod nazivom Maestro Suits.

Kako je objasnio za eKapiju direktor Kismeta Armin Hasić, odijela će se izrađivati po italijanskoj tehnologiji.

– Jedini smo u Bosni i Hercegovini koji rade po italijanskoj tehnologiji. Dugo smo ulagali u ranijem periodu u ovu tehnologiju i obuku radnika. Takođe, iskustvo rada lon poslova za brend poput Armanija itekako nam je značio u kreiranju vlastitog brenda.

Kaže da su trenutni kapaciteti Kismeta proizvodnja 200 odjela dnevno.

– Postoji mogućnost za proširenje proizvodnje i to nam je svakako cilj, ali o tome je sada rano pričati. Nadamo se da će naša odijela biti dobro prihvaćena, te da ćemo uskoro razmišljati o dodatnim investicijama – istakao je Husić za eKapiju.

Materijali su vrhunskog kvaliteta, 100% vuna i uvoze se iz Italije. Hasić objašnjava da finoća materijala ide od 100s do čak 160s.

– Cjenovno ćemo biti dosta pristupačniji od brendiranih odijela iste kvalitete. Osim odijela u našem prodajnom prostoru koji smo u petak, 27. septembra, otvorili u šoping centru Intershop u Sarajevu, u ponudi će biti i košulje pod brendom Maestro Shirts, kao i kožni i drugi dodaci.

Previous Priprema zimnice: Porodica Kunovac iz Ustikoline ima pune ruke posla
Next KAKO JE BOBOVAC BIO UTVRĐEN

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Proljetna sjetva je počela, vremenske prilike to omogućavaju

Proljetna sjetva na području Federacije BiH zvanično počinje za desetak dana, ali je praktično već i počela jer to omogućavaju vremenske prilike.    Predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo kazao je

Ekonomija/Biznis

Bostan iz Bosanske krajine

Naizgled zapuštena parcela na plodnoj zemlji u okolici Sanskog Mosta krije pravo slatko blago. Sakrivene u travi i korovu, sa zemlje se ubiru domaće, svježe sanske lubenice. U poljoprivrednoj zadruzi

Ekonomija/Biznis

CBBiH: Depoziti stanovništva iznose 13,35 milijardi BAM

Međunarodni dan štednje, 31. oktobar, ove godine u cijelom svijetu ima novo značenje. U vrijeme kada se potiče na potrošnju kao važan generator oporavka ekonomije, a kupovna moć stanovništva opada,