Komšić: Stranci nam pričaju besmislice, dok Dodik kreće u agresiju

Komšić: Stranci nam pričaju besmislice, dok Dodik kreće u agresiju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je reagujući na današnju odluku Narodne skupštine Republike srpske, izjavio da predsjednik tog bh. entiteta Milorad Dodik kreće u agresiju.

“Dok (Michael op.a,) Murphy najavljuje da će ‘do kraja godine’, a ne znamo koje ‘završiti’ sa Dodikom, a Dodik najavljuje da će ‘do kraja godine Murphy otići’, dok (Johan) Sattler najavljuje nikada viđen zamah na evropskom putu, dok (Christian) Schmidt hoda Evropom i priča besmislice u koje ni sam ne vjeruje, čovjek sa američke crne liste kojeg je Amerikanac Murphy pustio u vlast i Vijeće ministara, vodi Bosnu i Hercegovinu u stanje klasične pobune po modelu Radovana Karadžića, a koja je prethodila agresiji i ratu devedesetih godina”, rekao je Komšić, navode iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

Kako je kazao, kao i tada ni danas institucije BiH koje su to obavezne po zakonu (tužilaštva, policijske i sigurnosne agencije) ne reaguju.

“Moguće da čekaju signal od svojih stvarnih gazda, smještenih u ambasadama, misijama, uredima u Sarajevu. Zato mi se čini smislenim pozvati te njihove istinske gospodare, kada već te institucije neće da provedu volju onoga ko bi im trebao biti ‘pravi gospodar’ – Ustava i zakona ove zemlje, da im napokon nalože da rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom. Ako se to ne desi, onda neka se bar ne čude ‘nama radikalnima’ kada kažemo da ćemo svoju zemlju braniti na svaki način. Jednom jesmo i uvijek ćemo”, poručio je Komšić.

Narodna skupština bosanskohercegovačkog entiteta Rs u utorak je na osmoj posebnoj sjednici po hitnom postupku usvojila Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

(AA/MiruhBosne)

Previous Dvije lekcije iz kurbana kao ibadeta
Next Bajram-namaz u Begovoj džamiji u Sarajevu: Samo ako se svi držimo zajedno možemo biti na dobitku

You might also like

NAŠI DANI

Hutba o nasilju u porodici: Porodice i građani ne smiju biti taoci ničijeg nekontroliranog bijesa i bezumlja

Povodom nezapamćenog porodičnog nasilja u kojem su smrtno stradale četiri osobe, danas je u svim džamijama pročitana hutba kojom se skreće pažnja javnosti na nasilje nad ženama i na posljedice

NAŠI DANI

Sastanak Džaferović – Aliyev

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Aliyevim Sagovornici su istaknuli da su odnosi dvije države izuzetno dobri i prijateljski, sa značajnim prostorom za

NAŠI DANI

Iz Azerbejdžana stigao avion s medicinskom opremom

Na Sarajevski aerodrom danas je sletio avion iz Azerbejdžana s pomoći našoj zemlji u borbi protiv koronavirusa. Pomoć je stigla nakon razgovora predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i predsjednika