“Madi” otvorio najveću klaonicu peradi na Balkanu

http://www.madi.ba/slider/img9.jpg

Firma “Madi” je zvanično otvorila dugo najavljivanu klaonicu peradi u Tešnju, vrijednu 14 mil KM, dok je ukupna vrijednost investicije 20 mil KM. Površina kompleksa iznosi 21.500 m2.

  • Naime, kapacitet klaonice je 6.000 brojlera po satu, tako da teoretski ova klaonica može da proizvede 24 miliona brojlera na godišnjem nivou, što je ujedno čini i klaonicom najvećeg kapaciteta na Balkanu.

– Riječ je o najmodernijoj opremi toga tipa gdje su sterilni procesi proizvodnje dovedeni do savršenstva i kao takva nudi mnogo bolji kvalitet i napredniju završnu obradu – kazao je Maid Jabandžić, komercijalni direktor “Madi”.

– Treba napomenuti da u okviru preduzeća u voznoj floti posjedujemo 110 vozila i ona su sigurnost da će svi naši proizvodi biti adekvatno transportovani do naših cijenjenih konzumenata. Petnaest doktora veterine i pet tehnologa, te implementirani standardi, garant su vrhunskih proizvoda koje plasiramo na domaće i tržišta susjednih zemalja gdje izvozimo “Madi” proizvode – dodaje Jabandžić.

Shodno filozofiji kompanije koja se zasniva na stalnom otvaranju novih radnih mjesta, ovim proširenjima “Madi” je premašio broj od 350 uposlenih i kao takav predstavlja firmu koja svakog mjeseca stvara i otvara prilike za nove uposlenike.

– Dobro je da se zna da će postojeća oprema dodatno učvrstiti lidersku poziciju firme “Madi” kada je u pitanju proizvodnja svježe i smrznute piletine u BiH, te unaprijediti kvalitetu finalnog proizvoda, što nam ujedno i garantuje brojka od blizu 11 miliona utovljenih brojlera koje ćemo proizvesti u 2015. godini – navodi Jabandžić.

(SB/mb)

Previous Raskrinkavanje velikosrpske propagande: DETALJI IZ LAŽNOG SVJEDOČENJA PROTIV ORIĆA (VIDEO)
Next Prirodne ljepote BiH: Jedan od najdubljih kanjona u Evropi privlači brojne turiste (FOTO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Kompanije iz Australije i S. Arabije zainteresovane za modernizaciju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“

  Općinsko vijeće Centar je na sjednici održanoj 4. decembra 2017. godine usvojilo Odluku o pokretanju postupka utvrđivanja tržišnog interesa potencijalnih privatnih partnera u realizaciji projekta modernizacije kompleksa Olimpijskog stadiona

MADE IN BOSNIA-387

Bingo i Semberka nastavljaju pozitivan trend organizovane proizvodnje

Kompanija “Bingo” i Fabrika “Semberka” u Janji i ove godine nastavljaju pozitivan trend organizovane proizvodnje. Za više od 130 kooperanata sa područja Semberije  s kojima su ugovorene nove proizvodne količine

MADE IN BOSNIA-387

Da li znate gdje se u Bosni i Hercegovini pravi najbolji kečap?

Nemojte se pretjerano čuditi, pored kečapa “Bonito” najprepoznatljivijeg brenda kompanije Mladegspak, u asortimanu ove kompanije nalazi se preko 200 artikala. Kompanija Mladegspak sigurno je jedan od vodećih privrednih subjekata opštine