Mikkelsen: Veoma sam sretan što sam na Sarajevo Film Festivalu

Mikkelsen: Veoma sam sretan što sam na Sarajevo Film Festivalu

Danski glumac Mads Mikkelsen je prošetao Crvenim tepihom 28. Sarajevo Film Festivala ispred Narodnog pozorišta

Večeras u 20.30 sati u Ljetnom kinu Coca-Cola će biti prikazan film LOV Thomasa Vinterberga, u kojem Mikkelsen igra glavnu ulogu, a prije projekcije će mu biti uručeno priznanje Počasno Srce Sarajeva.

Mikkelsen je dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala (2020.), kojemu, zbog okolnosti izazvanih pandemijom korona-virusa, nije mogao prisustvovati.

Počasno Srce Sarajeva će mu biti uručeno večeras u Ljetnom kinu Coca-Cola prije projekcije filma LOV, za njegov izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Mads Mikkelsen sutra, u ponedjeljak, 15. augusta u 10.30 bit će gost programa “Grand Kafa sa…” 28. Sarajevo Film Festivala na Festivalskom trgu. Ulaz je slobodan uz festivalsku akreditaciju ili ulaznicu za film LOV Thomasa Vinterberga, koji je prikazan u Ljetnom kinu Coca-Cola u Open Air programu.

– Prvi put sam ovdje. Imao sam malo vremena da prošetam, pojedem ćevape i to je to što sam vidio za sada. Veoma sam sretan što sam na festivalu – istaknuo je Mikelssen.

Naveo je da već sutra putuje nazad iako bi volio da ima sedam dana kako bi obišao cijeli grad. Obećao je ipak povratak u Sarajevo.

Previous Lana Pudar u finalu Evropskog prvenstva u disciplini 100m delfin
Next Voćnjak na 30 dunuma zemlje vlasnika Alije prinose donosi u tonama

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Atidže iz “Zemlje meda”: Bilo mi je lijepo u Sarajevu i Mostaru.. Veoma dobro sam bila dočekana

Selo Bekirlija smješteno je u centralnom dijelu Sjeverne Makedonije. No, ovo selo više nije poznato samo kao geografski centar Sjeverne Makedonije. O Bekirliji se ovih dana i mjeseci govori i

KULTURA I UMJETNOST

BZK “Preporod” obilježava 30 godina od obnove rada (Video)

Svečana akademija povodom “Dana Bošnjačke zajednice kulture Preporod” upriličena je u subotu u Bošnjačkom institutu. U okviru Akademije prikazan je dio iz filma u produkciji RTV Preporod “Na pragu preporoda (Safvet-beg

KULTURA I UMJETNOST

Stolac: Pedeseto izdanje festivala kulture ‘Slovo Gorčina’

 Pedeseto izdanje festivala kulture “Slovo Gorčina” otvoreno je sinoć na lokaciji nekropole stećaka Radimlja. Festival je započeo svečanom akademijom na kojoj su se govornici – Gorčin Dizdar, predsjednik upravnog odbora