Voćnjak na 30 dunuma zemlje vlasnika Alije prinose donosi u tonama

Voćnjak na 30 dunuma zemlje vlasnika Alije prinose donosi u tonama

Ekipa TV Podrinja posjetila je selo Maćese u opštini Milići. Cilj posjete je obilazak i razgovor sa Alijom Hasanovićem, ponosnim vlasnikom voćnjaka na 30 dunuma zemlje.

Na istom zasađeno je oko hiljadu stabala različitih sorti šljive, oko 400 stabala jabuke i kruške, također različitih vrsta.

Pored voća Alija je i strastveni pčelar. Posjeduje oko 50-tak košnica a ove godine svaka je, po njegovoj priči, dala i do 20 kilograma meda.

Bavio se i uzgojem ribe, ali nažalost ribnjak je trenutno u fazi mirovanja, no Alija je u planu i njega vratiti u funkciju.

Alija Hasanović je zaista veliki borac i patriota. Poznat je mnogima po svojoj borbi za grunt i zemlju koju vodi godinama protiv sistema u manjem bh entitetu.

Previous Mikkelsen: Veoma sam sretan što sam na Sarajevo Film Festivalu
Next Ćulibrk osuđen na 20 godina za zločine u Bosanskoj Krupi

You might also like

BH RAZGLEDNICA

“Bosna i Hercegovina – 80 najljepših mjesta” vodič za putovanje domaćih i stranih turista

“Bosna i Hercegovina – 80 najljepših mjesta” knjiga je koja je objavljena prije desetak dana, putopisca Roberta Dacešina i djevojke Ene Filipović koji su na ovom vodiču za putovanja radili

MADE IN BOSNIA-387

‘Sana metal’ proširuje proizvodnju

Metaloprerađivačka industrija na području Unsko-sanskog kantona, poslije velikih poteškoća izazvanih pandemijom virusa korona, počinje da pokazuje znakove oporavka, a o tome svjedoči i primjer firme „Sana metal“, koja u ovim

ŽIVOT

Turska: Trogodišnja djevojčica spašena iz ruševina 65 sati nakon zemljotresa otvorila oči

Povrijeđena trogodišnja djevojčica Elif Perincek, koja je spašena u ponedjeljak, izvučena iz ruševina 65 sati nakon zemljotresa u okrugu Bayrakli u zapadnoj provinciji Izmir, nalazi se na odjelu intenzivne njege