Voćnjak na 30 dunuma zemlje vlasnika Alije prinose donosi u tonama

Voćnjak na 30 dunuma zemlje vlasnika Alije prinose donosi u tonama

Ekipa TV Podrinja posjetila je selo Maćese u opštini Milići. Cilj posjete je obilazak i razgovor sa Alijom Hasanovićem, ponosnim vlasnikom voćnjaka na 30 dunuma zemlje.

Na istom zasađeno je oko hiljadu stabala različitih sorti šljive, oko 400 stabala jabuke i kruške, također različitih vrsta.

Pored voća Alija je i strastveni pčelar. Posjeduje oko 50-tak košnica a ove godine svaka je, po njegovoj priči, dala i do 20 kilograma meda.

Bavio se i uzgojem ribe, ali nažalost ribnjak je trenutno u fazi mirovanja, no Alija je u planu i njega vratiti u funkciju.

Alija Hasanović je zaista veliki borac i patriota. Poznat je mnogima po svojoj borbi za grunt i zemlju koju vodi godinama protiv sistema u manjem bh entitetu.

Previous Mikkelsen: Veoma sam sretan što sam na Sarajevo Film Festivalu
Next Ćulibrk osuđen na 20 godina za zločine u Bosanskoj Krupi

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Alma Ras ima stopostotan rast: Uskoro i na novim tržištima

  Alma Ras  d.o.o, kompanija koja je sinonim za kvalitet i udobnost kada je u pitanju tekstilna industrija u Bosni i Hercegovini, uskoro bi trebala početi izvoziti i na nova

MADE IN BOSNIA-387

Tamex iz Busovače – namještaj izvoze u Njemačku i Austriju. Firma zapošljava više od 450 radnika

  Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić posjetio je jučer pogone firme TAMEX u Busovači, koja se 23 godine bavi proizvodnjom domaćeg namještaja i zapošljava više od 450

ŽIVOT

Korali, školjke i šorvani na Lukomiru

U noćima lukomirskim, zvijezde se ogledaju u bjelini njegova kama stećka…, i tako zajedno pamte, čuvaju od zaborava ono birvaktile… luku mira praiskona. Piše: Smaragda Klino Muška je ime za žensko