Novo preduzeće u autodinstriji BiH: EUREL BH uskoro pokreće proizvodnju u Usori

Novo preduzeće u autodinstriji BiH: EUREL BH uskoro pokreće proizvodnju u Usori

 

U martu ili aprilu 2019. godine preduzeće EUREL BH d.o.o. Žabljak, koje se bavi proizvodnjom raznih dijelova za autoindustriju trebalo bi da počne proizvodnju u općini Usora.

Kako je istaknuo Jasmin Bešlagić, direktor EUREL BH na sastanku sa načelnikom Općine Zvonimirom Anđelićom i ministrom privrede Zeničko-dobojskog kantona Zlatkom Jelićem, zakljupljena je zgrada blizini Srednjoškolskog centra u Žabljaku.

U toku su radovi na prilagođavanju prostora potrebama preduzeća u što se trenutno ulaže 200.000 KM. Okončanjem ove faze pristupiti će se dopremanju mašina i opreme te dodatnom opremanju prostora čime bi se stekli uvjeti za početak rada.

Početak rada planiran je za mart/aprilj 2019. godine, a navodi se kako će poduzeće imati potrebu za zapošljavanjem 35 radnika od čega bi 15 trebale biti ženske osobe.
Preduzeće će se u početku baviti proizvodnjom sajli za potrebe autoindustrije, što bi kasnije trebalo biti prošireno i na ostale proizvode.

EUREL BH je u suvlasništvu slovenačkog poduzeća EUREL d.o.o. Poljčane.

Izvor: Indikator
Previous Priča o Dragi Iliću majoru 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine
Next Na današnji dan preminuo pjesnik Aleksa Šantić

You might also like

Ekonomija/Biznis

Amer Bukvić izabran među 50 najuticajnijih svjetskih lidera u islamskoj ekonomiji

  Amer Bukvić, direktor Bosna Bank International (BBI) izabran je među 50 najuticajnijih svjetskih lidera u islamskoj ekonomiji prema izboru „Islamica 500“ za 2018. godinu. Na listi „Islamica 500“ nalaze

Ekonomija/Biznis

Kahva Emina dobitnik „Zlatne plakete za kvalitet proizvoda“ 2019

  Kafa Emina, proizvođača AC Food, dobitnik je nagrade „Zlatna plaketa za kvalitet proizvoda“ 2019 Međunarodnog sajma turizma i privrede PANNOS nedavno održanog u Tuzli. Nagrada je dodijeljena nakon provedenih

MADE IN BOSNIA-387

Sinkro proširio poslovanje na špansko tržište. U novim pogonima na Ilidži namjeravaju zaposliti 200 ljudi

  Kompanija Sinkro bavi se prodajom repromaterijala i štofova za proizvodnju namještaja, a ove godine su otvorili nove proizvodne kapacitete i to proizvodni pogon u Tutinu, a pored toga, počela je