Novo preduzeće u autodinstriji BiH: EUREL BH uskoro pokreće proizvodnju u Usori

Novo preduzeće u autodinstriji BiH: EUREL BH uskoro pokreće proizvodnju u Usori

 

U martu ili aprilu 2019. godine preduzeće EUREL BH d.o.o. Žabljak, koje se bavi proizvodnjom raznih dijelova za autoindustriju trebalo bi da počne proizvodnju u općini Usora.

Kako je istaknuo Jasmin Bešlagić, direktor EUREL BH na sastanku sa načelnikom Općine Zvonimirom Anđelićom i ministrom privrede Zeničko-dobojskog kantona Zlatkom Jelićem, zakljupljena je zgrada blizini Srednjoškolskog centra u Žabljaku.

U toku su radovi na prilagođavanju prostora potrebama preduzeća u što se trenutno ulaže 200.000 KM. Okončanjem ove faze pristupiti će se dopremanju mašina i opreme te dodatnom opremanju prostora čime bi se stekli uvjeti za početak rada.

Početak rada planiran je za mart/aprilj 2019. godine, a navodi se kako će poduzeće imati potrebu za zapošljavanjem 35 radnika od čega bi 15 trebale biti ženske osobe.
Preduzeće će se u početku baviti proizvodnjom sajli za potrebe autoindustrije, što bi kasnije trebalo biti prošireno i na ostale proizvode.

EUREL BH je u suvlasništvu slovenačkog poduzeća EUREL d.o.o. Poljčane.

Izvor: Indikator
Previous Priča o Dragi Iliću majoru 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine
Next Na današnji dan preminuo pjesnik Aleksa Šantić

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

U punom je jeku berba i otkup šljive na Majevici

Berba i otkup šljive na Majevici u punom je jeku. Šljiva, kao brend ovoga kraja i sredstvo od koga najveći broj porodica osigurava sredstva za život, ove godine dala je

Ekonomija/Biznis

U 2021. godini naplata javnih prihoda u FBiH veća od 5,6 milijardi BAM

S obzirom na to da kapacitet poreznog sistema određuje kapacitet države, direktor Porezne uprave FBiH Šerif Isović danas je na konferenciji za medije kazao da uplatama poreza porezni obveznici su

Ekonomija/Biznis

Otvoren 41. Sarajevski festival turizma

U Centru Skenderija u Sarajevu, uz učešće više od 70 izlagača iz nekoliko zemalja, danas je svečano otvoren 41. međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turističke berze, čiji je cilj promocija