Obilježena 29. godišnjice formiranja 101. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBiH

Obilježena 29. godišnjice formiranja 101. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije RBiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić položio je večeras cvijeće na spomen-obilježje ispred Općine Novi Grad Sarajevo povodom obilježavanja 29. godišnjice formiranja 101. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Komšić, koji je bio pripadnik Armije RBiH i nositelj je najvišeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” kazao je večeras da će se uvijek sjećati onih koji su svoj život, dijelove tijela i zdravlje dali za domovinu u najtežim njenim trenucima tokom agresije na BiH od 1992. do 1995. godine.

– Bilo bi nemoralno zaboraviti sve one koji su učestvovali u ratu, a to bi trebalo ostaviti i za buduće generacije jer je ljudski da se sjećaju tih ljudi i znaju koliku je žrtvu trebalo podnijeti u ratu da se odbrani Bosna i Hercegovina – istakao je Komšić.

Naglasio je da je ta borba bila veličanstvena jer su pripadnici Armije, ali i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine počeli ni od čega i u ratnim dejstvima formirali su organiziranu oružanu silu Armiju BiH koja je bila spremna da izvrši najkompliciranije borbene operacije.

– Rat ostavlja trajne posljedice na sve nas koji smo to prošli. To će ostaviti trag od kojeg niko i da hoće ne može pobjeći, ali sam ponosan na sve to iako je bilo teško i krvavo, ponosan sam na taj period života i da se čovjek nađe u istoj situaciji ponovo bih isto postupio – zaključio je Komšić.

Nakon što su delegacije položile cvijeće na spomen-obilježje organiziran je program obilježavanja godišnjice u Multimedijalnom centru Općine Novi Grad Sarajevo.

Izvor: Agencije

Previous Tuzlanski kanton nadmašio ZDK te postao izvozni lider
Next Capital Finance International dodijelio dva priznanja Centralnoj banci Bosne i Hercegovine

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Kasarna ”Safet Zajko” pretvorena u najveći park u Sarajevu

    Vojna kasarna “Safet Zajko” u sarajevskom naselju Halilovići dobila je potpuno novu funkciju. Dječiji parkovi, ljetne pozornice, sportski tereni zamijenili su stražarnice i vojne objekte. To će biti

NAŠI DANI

Kosovo: Kurti primio Sidrana dobitnika međunarodne nagrade “Ali Podrimja”

Premijer Kosova Albin Kurti primio je danas poznatog pisca, scenaristu i novinara iz Bosne i Hercegovine Abdullaha Sidrana, koji je ovogodišnji dobitnik međunarodne nagrade “Ali Podrimja”, prenosi AA. Kako je

NAŠI DANI

Novinari koji su razotkrili antibosanski dokument: Sigurno, od ovog „non-papera“ više nema ništa

Vesna Vuković i Primož Cirman, novinari portala Necenzurirano.si, u razgovoru za politicki.ba poručuju da je „non-paper“ Janeza Janše – sahranjen. „Šokirana sam! Bila sam u Bosni i Hercegovini za vrijeme