Od 18. decembra Tuzla će biti povezana sa Švedskom, Danskom, Holandijom, Njemačkom i Turskom

Od 18. decembra Tuzla će biti povezana sa Švedskom, Danskom, Holandijom, Njemačkom i Turskom

 Zajedničkim angažmanom vratili smo Međunarodni aerodrom Tuzla na mapu međunarodnih avio-veza – izjavio je ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović, nakon što je zahvaljujući višemjesečnom radu tog resornog kantonalnog ministarstva, kao i angažmanu menadžmenta Aerodroma i Vlade Tuzlanskog kantona, potpisan ugovor s grčkom aviokompanijom Lumiwings, piše Fena. 

Na taj način od 18. decembra Tuzla će biti povezana sa Švedskom, Danskom, Holandijom, Njemačkom i prvi put Turskom.

– Potpisivanjem ugovora napravili smo važan korak prema jačanju povezanosti između Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine s ključnim destinacijama, što nadalje ima pozitivan uticaj na turizam, trgovinu i ekonomski razvoj cijele regije –  istakao je tim povodom ministar Bećirović. 

Vlada Tuzlanskog kantona je izdvojila iznos od dva i po miliona KM kao ključnu podršku ovom značajnom projektu. 

– Međunarodni aerodrom Tuzla i njegov dalji razvoj su strateški element i projekat Ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona, i neizostavan segment svih strateških dokumenata i razvojnih planova kantona te smo mu se kao takvom i posvetili – kaže Bećirović. 

Menadžment Lumiwingsa s optimizmom predviđa pozitivan odaziv putnika na novouspostavljene letove. Posebno su uvjereni da će ovi letovi potaknuti ponovni interes dijaspore, čime će znatno doprinijeti konačnom uspjehu ovog projekta.

Svjesni su da angažman dijaspore ima ključnu ulogu u održivosti i prosperitetu zračnih ruta, te su posvećeni stvaranju privlačne i konkurentne ponude koja će privući širok spektar putnika. 

Ministarstvo i menadžment Aerodroma Tuzla će nastaviti stvarati poticajno okruženje za proširenje zračnih ruta, obuhvatajući nove atraktivne i zanimljive destinacije, kako u Evropi, tako i širom svijeta – zaključio je ministar Bećirović.

Tuzlanski aerodrom se vraća na mapu evropskih destinacija

Značaj dolaska aviokompanija i novih linija: U Sarajevo će dolaziti bitno više turista koji će lokalnoj zajednici donositi novac

Previous ODRŽAN ŽRIJEB ZA EURO 2024: Zmajevi u grupi s Belgijom, Slovačkom i Rumunijom?
Next Hrvatska evakuirala porodice iz Gaze, sad im traži hiljade eura

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Skijanje na četiri bosanska skijališta sa jednom kartom

Na Jahorini je potpisan sporazum o saradnji četiri ski centra u Bosni i Hercegovini – Jahorina, Bjelašnica, Ravna planina i Vlašić, koji se ogleda u jedinstvenoj karti koja od danas

TURIZAM

Uspješna sezona – Sarajevo posjetilo pola miliona turista iz 162 zemlje

  Brojni svjetski turistički portali posljednjih godina su bosanskohercegovačku prijestonicu nekoliko puta proglašavali jednom od deset destinacija u svijetu koje treba posjetiti. Je li razlog medijska promocija ili dobra ponuda,

TURIZAM

Američki reporter oduševljen našom zemljom: Ovdje sam upoznao neke od najsrdačnijih ljudi

Fotoreporter Geoffrey Morrison, čije putopise objavljuju mnogi svjetski mediji, ostao je oduševljen gradom Mostarom, ali i ljudima u Bosni i Hercegovini. U članku objavljenom u Forbesu priznao je da nije