‘Ova tvorevina danas prebija, ubija, hapsi i progoni Srbe, jer je nesrbe dobrano istrijebila’

‘Ova tvorevina danas prebija, ubija, hapsi i progoni Srbe, jer je nesrbe dobrano istrijebila’

 

-Naci režim RSa je za nelegalni i kriminalni napad na Davora, Suzanu, aktiviste Pravde za Davida, poslanike, za pravno i faktičko nasilje nad građanima Banjaluke koristio odred jedinice za podršku PU Doboj.
Po najboljoj diktatorskoj recepturi, bivši drugovi iz CKa i RDBa, sa članskim karticama SNSD i Obrenovog SDSa u crveno-crnoj koaliciji sa mrkonjičanskim Tegeltijinim četnicima su na banjalučane poslali dobojlije.
 
Nalogodavci i arhitekti današnjeg zločina su Dodik, Tegeltija, Lukač i Nedeljko Kesić, ratni šef banjalučkog centra RDB (uz asistiranje tzv. savjeta za zaštitu ustavnog poretka RS), a izvođači su, između ostalih po hijerarhijskoj liniji, i Boro Šarić (pulen Tegeltije i Kesića) načelnik Uprave za OBL u MUPu RS i Dmitar Vračar, načelnik PU Doboj koji je po naređenju s vrha poslao JzP u Banjaluku. Šarić je prije više od mjesec dana dobio i izvršio naredbu režima da formira grupu od 15tak provjerenih inspektora Uprave za OBL koji su ideloški i partijski lojalni SNSDu i režimu koja će u najstrožoj tajnosti da prati i obrađuje Davora i Pravdu za Davida, da priprema ovaj kriminalni čin prebijanja, hapšenja nedužnih građana i aktivista.
 
Otkud uprava koja se bavi obezbjeđivanjem ličnosti i objekata da se bavi operativnim radnjama van funkcionalnog mandata uprave? Otkud da se Šarić kao načelnik te uprave bavi poslovima van strogo propisanog mandata te uprave? Pa zato jer vrh policije više nema povjerenja u inspektore drugih uprava, pogotovo one koji nisu članovi i simpatizeri SNSD i Dodika i one koji su iz Banjaluke. Ali zato Dodikov režim ima povjerenja u mrkonjički klan i Boru Šarića, baš kao što je nekada Kardžićev režim imao povjerenja u Nedeljka Kesića. Dmitar Vračar je bio bliski saradnik Bore Šarića u Upravi za OBL a zbog svoje lojalnosti za nagradu je dobio mjesto načelnika PU Doboj. Zato su odabrali da u nasilju odlučnu ulogu ima JzP iz Doboja.
 
Ovim nasiljem, tobož policijskim postupanjem, su prekršene sve policijske, krim-operativne i pravosudne procedure i pravila upotrebe policije i sredstava prinude. MUP RS je u rukama narkokartela i policijske hunte koja se odavno otela svakoj kontroli.
 
Ova tvorevina se nije puno odmakla od svoje pučističke, zločinačke i kriminalne funkcije slugana zločinačkom režimu, ratnim zločincima i profiterima u ratu 90tih. Razlika je samo što danas prebija, ubija, hapsi i progoni Srbe, jer je nesrbe dobrano istrijebila iz Banjaluke i okoline.
 
Poslije ovog nasilja i divljanja režima u RS, visoki predstavnik i OHR bi bez odlaganja morali smijeniti Lukača, direktora policije RS Ćuluma, načelnike svih uprava, te ukinuti antidejtonsko tijelo koje se naziva “savjet za zaštitu ustavnog poretka”.
A zatim bi bez odlaganja trebali donijeti zakon o policiji na državnom nivou kojom bi se provela reforma policije koja od 2005. stoji u ladici. Da se ta reforma desila danas MUP RSa ne bi bio utočište mafije i narkokartela niti oslonac jednom kriminalnom režimu. A ovako nasilje se ne bi moglo desiti – napisao je analitičar iz Banjaluke Srđan Šušnica.
Previous Na koji način ostvariti američki san, a da se ne ode u Ameriku - tešanjski recept
Next Uspješna djeca, naše najveće blago: Priča o Denisu

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Bosanci su srčani i strašni ratnici – da su imali 10% naoružanja kao Srbi ili Hrvati, završili bi rat u svoju korist u maju ’92.

Zanimljiv komentar na platformi YouTube ostavio je komentator pod pseudonimom Savo Ras Popović (ime crnogorskog oficira i ustanika protiv srpske aneksije CG iz 1918.). On se predstavio kao pravoslavni Crnogorac

RIJEČ

VELIKA SRBIJA, KAKO SE KAŽE NA BOSANSKOM

U svijetu bi rekli – Zar niste dobro razumjeli dogovor da poslije svega ovog što se prije četvrt vijeka desilo Bosni i Hercegovini ali i svima na Balkanu, više nema

RIJEČ

Jan Baumgartner, reditelj filma “DNK dostojanstva”: Da majke u BiH pronađu kosti sinova

U povodu obilježavanja Dana bijelih traka, dana sjećanja na 3.176 ubijenih i nestalih Prijedorčana tokom rata u Bosni i Hercegovini, ove godine će u nekoliko švicarskih gradova biti održana projekcija