Podijeljena humanitarna pomoć nastradalom stanovništvu Albanije

Podijeljena humanitarna pomoć nastradalom stanovništvu Albanije

Ekipa MFS-EMMAUS-a, nakon što je pokrenula apel za prikupljanje pomoći, preko vikenda je boravila u Albaniji te uručila prve količine humanitarne pomoći za nastradalo stanovništvo, koje je u zemljotresima ostalo bez svojih domova i sada spava u improviziranim šatorima, nalik plastenicima.

Od ranog jutra podrhtavanje tla se osjetilo na širem području Tirane i Drača. Ljudi su istraumatizirani, spavaju u autima, nekoliko firmi je uzelo kolektivne godišnje a djeca oslobođena nastave. U predgrađu Tirane gdje smo prvobitno uručili pomoć mogli smo vidjeti čitave porodice, iznemogle starije osobe i što nas je jako pogodilo, djecu ne stariju od godinu dana. Njihove kuće su ispucale i svaki novi potres je moguća ruševina takvih objekata. Kako bi im olakšali, podijelili smo krevete na rasklapanje, deke i prehrambene pakete.

Podjela humanitarne pomoći nastavljena je i u Draču koji je od samog početka bio žarište mnogih potresa u Albaniji.

Humanitarna akcija za nastradali narod Albanije i dalje je aktuelna stoga pozivamo sve zainteresovane građane, firme, institucije i organizacije da nam se pridruže i pomognu unesrećenima.

Pozivom na broj 090 291 093 svako može donirati dvije konvertibilne marke. Pomoći se takođe može i uplatom dobrovoljnih priloga na sljedeće račune:

Uni Credit Banka

3383002250449586

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

Svrha uplate: Pomoć narodu Albanije

PayPal: donate@mfs-emmaus.ba

Podsjetimo, pomoć stanovništvu u Albaniji istim povodom organizovala je i humanitarna organizacija Pomozi.ba, kao i Merhamet u saradnji sa IZBiH.

Također, u petak je u svim džamijama u domovini i dijaspori organizovana sergija za pomoć nastradalim u zemljotresu u Albaniji.

Previous Završeno uređenje parka At mejdan i šetališta hadži hafiza Halida ef. Hadžimulića
Next Industriјskа prоizvоdnjа u Brčkо distriktu bilјеži rаst zа 13,5 posto

You might also like

NAŠI DANI

Bećirović: Jačanje državotvorne svijesti preduslov za napredak Bosne i Hercegovine

  -Dan državnosti BiH (25. novembar) i Dan nezavisnosti BiH (1. mart) su legalni i legitimni državni praznici Bosne i Hercegovine. 9. januar 1992. je datum koji ima veze jedino

NAŠI DANI

Sanela Jenkins: Ponekad smo opušteni i djelujemo nezainteresovani, ali kad je Bosna u pitanju, tu nema kompromisa

Poznata Bosanka Sanela Jenkins dala je podršku izmjenama Ustava Bosne i Hercegovine. “Pomno pratim situaciju u Bosni i Hercegovini koja prolazi kroz najveću poslijeratnu političku krizu prouzrokovanu djelovanjem onih snaga

NAŠI DANI

Mediji na njemačkom o Bosni i Hercegovini: Privreda puno zdravija od politike. Ljetna bajka sa arapskim turistima

-U BiH godišnje povećanje bruto društvenog proizvoda za 3 posto. U zemljama članicama EU je ta brojka manja od dva posto, a u susjednim zemljama Hrvatskoj i Srbiji u najboljem