Političkom porazu, Trojka je dodala poniženje. I ne samo sebe, već naroda, države i svih žrtava i porodica žrtava genocida u Srebrenici

Političkom porazu, Trojka je dodala poniženje. I ne samo sebe, već naroda, države i svih žrtava i porodica žrtava genocida u Srebrenici

Ono što se desilo prije par dana u Konjicu zaboljelo je Bošnjake, više nego inače. Međutim, one koji u njihovo ime vrše vlast izgleda da ništa od toga ne dotiče, pa ni psovanje šehida i žrtava genocida.

Jedan od mnogobrojnih koji su kritikovali kontinuirano ponižavanje sarajevskih političara u vlasti je i federalni parlamentarac Nezir Pivić.

-Nekoliko dana prije sastanka u Konjicu sa partnerima u vlasti iz Trojke, Dodik je predložio, a NSRS usvojila set zakona i zaključaka koji predstavljaju do sada najozbiljniji napad na Dejtonski mirovni sporazum. Trojka je poražena samim pristankom da se sastanak održi.

Dali su legitimitet Dodikovom ponašanju i neustavnim zahtjevima da se pitanje stranih sudija uređuje zakonom umjesto amandmanom na Ustav BIH.

Političkom porazu, Trojka je dodala poniženje. I ne samo sebe, već naroda, države i svih žrtava i porodica žrtava genocida u Srebrnici.

Trojka se do sada mnogo puta ponizila svojim podaničkim odnosom prema Dodiku i Čoviću i udovoljavanju svim zahtjevima srpskim i hrvatskim nacionalnim politikama, a na štetu države i njenih institucija. Međutim, niti jedno poniženje nije ravno onom da su nakon što je Milorad Dodik opsovao genocid u Srebrenici, njegovi partneri u vlasti iz Trojke ostali na sastanku u Konjicu, da bi im anticivlizacijska pojava koja psuje genocid izdiktirala svoje zahtjeve.

Kazao bih da su ostali da „pregovaraju“ ali oni sa Dodikom ne pregovaraju već samo primaju naređenja šta trebaju sljedeće da mu udovolje.

Zamislite da ministar vanjskih poslova Izraela ostane na sastanku na kojem je neko opsovao Holokaust ili da izjavi da neće govoriti o tome šta je sud u Ninbergu utvrdio svojim presudama jer želi da ostane diplomata? Naravno da tako nešto nije moguće za onog ko brani čast i ugled svoje države, ko poštuje svoj narod i koji osjeća bol žrtve svoga naroda kao svoju. Onaj ko je tu samo radi fotelje i ličnog interesa, njemu nije problem ni ostat na sastanku na kojem neko psuje genocid, niti „ispasti diplomata“ – istakao je.

Previous Studenti Poslovne informatike Mostar: Solarna energija, naša održiva budućnost
Next Skupo im doma: Turisti iz Hrvatske preplavili bosansku obalu

You might also like

NAŠI DANI

Djeca iz Doma bez roditelja ”Bjelave” gosti na utakmici Bosna i Hercegovina – S. Irska

  Dom za djecu bez roditelja „Bjelave”, JU Zavod za specijalno obrazovanje „Mjedenica“ i Zavod za transfuziologiju krvi FBiH na utakmici UEFA Lige nacija. Kao i u susretu sa Austrijom

NAŠI DANI

ZDK: troje prvozaraženih pacijenata izliječeni te danas pušteni svojim kućama

Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona potvrdio je da su troje prvozaraženih pacijenata izliječeni te danas pušteni svojim kućama – kazao je resorni ministar i predsjednik tog štaba Adnan Jupić,

ŽIVOT

Nermina Mujkić-Gušo: ‘Ja sam ta beba od tri mjeseca koja je u majčinom naručju’

–Ja sam ta beba od tri mjeseca koja je u majčinom naručju. Dječak koji sjedi pored moje majke je moj brat. Drugi brat je bio ispred nas u konvojima i