Povodom Dana državnosti BiH, u Starom Gradu građanima dijeljene ruže u bojama bosanske zastave

Povodom Dana državnosti BiH, u Starom Gradu građanima dijeljene ruže u bojama bosanske zastave

Građani Starog Grada, ali i brojni gosti koji borave u našem gradu danas su bili iznenađeni i obradovani poklonima na ulicama Starog Grada – ružama u bojama zastave Bosne i Hercegovine i čestitkom općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Ovim malim znakom pažnje prema građanima, upućena je poruka da je Država Bosna i Hercegovina najljepše i najvrijednije što imamo i sve dok ima onih koji ponosno slave 25. novembar i kojima je domovina u srcu, Bosna i Hercegovina će živjeti i trajati.

Image

“Dragi Bosanci i Hercegovci, u svoje lično ime i u ime Općine Stari Grad Sarajevo, upućujem Vam iskrene čestitke povodom Dana državnosti BiH, u nadi da ćemo i ubuduće raditi na jačanju naše domovine, međusobnom poštovanju, toleranciji i napretku. Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine!” stajalo je u čestitkama općinskog načelnika koje su danas dobili građani.

“Svaka Vam čast, ovako se pokazuje da se voli svoja zemlja. Konačno neko da pokaže da je nama naša Bosna i Hercegovina najvažnija i da drugu domovinu nemamo.

Ovo ima samo u Starom Gradu. Bravo za načelnika. Hvala vam, što ne date da se zaboravi ovaj praznik! “, samo su neki od komentara građana koji su se mogli danas čuti.

Ruže i čestitke danas su dijelile uposlenice Općine Stari Grad Sarajevo koje su imale prigodna obilježja države Bosne i Hercegovine.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je 13.JPG

U Starom Gradu danas su postavljeni i transparenti I sa čestitkom povodom Dana državnosti, a sva pravna i fizička lica pozvana su da istaknu državne zastave.

Previous U Mrkonjić Gradu obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine
Next Fondacija Stećak povodom Dana bosanske državnosti predstavlja izložbu 'Svjedoci'

You might also like

BH RAZGLEDNICA

U Bosanskoj Krupi održani tradicionalni 37. „Unski lađari“

U Bosanskoj Krupi je po trideset i sedmi put održana tradicionalna turističko-sportska manifestacija „Unski lađari“, utrka unskih lađa u kojoj su sudjelovali sportisti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i iz svih

BH RAZGLEDNICA

Zvanično otvoren dom PSD ‘Trebević’

Planinarsko-skijaško društvo (PSD) Trebević Sarajevo zvanično je za vikend otvorilo dom na Trebeviću kapaciteta 20 ležaja, a radost su podijelili s ljubiteljima prirode iz Sarajeva i Zenice. Na svečanom otvaranju tog

BH RAZGLEDNICA

Zastava Bosne i Hercegovine i na Kilimandžaru

Tomislav Cvitanušić je bosanski ironman. Maratonac, triatlonac, alpinista i motivator. Njegova priča je uvijek pozitivna. U svakom iskušenju pronađe sreću i zadovoljstvo. I nije mu teško to podijeliti sa drugima.