Ruff Cycles otvara novi pogon u Travniku, povećava proizvodnju i najavljuje nove eBike modele

Ruff Cycles otvara novi pogon u Travniku, povećava proizvodnju i najavljuje nove eBike modele

U tvornici mašina GS-TMT na Docu kod Travnika već nekoliko godina se proizvode Ruffian električni bicikli. Proizvodnja je nastavljena u okviru nove sestrinske firme Ruff Cycles SEE d.o.o. Travnik, osnovane sredinom prošle godine, koja se bavi proizvodnjom luksuznih bicikala i dijelova za bicikla za partnere u Njemačkoj.

“Ovim otvaranjem firme smo samo dali do znanja da želimo dalje razvijati posao u BiH”, kazala je za Akta.ba direktorica kompanije GS-TMT Snježana Kopruner.

Muamer Trako, direktor Ruff Cycles SEE u Travniku kaže da su prošle godine proizveli 2.600 komada električnih i 1.000 komada koji nisu električni.

Novi pogon u martu

Kako bi se obezbijedilo dovoljno prostora za rast, nova hala u Travniku bit će svečano otvorena u martu. Proširenjem pogona na dodatnih 800 m2 površine kompanija će zadovoljiti svoje potrebe u sljedeće 2 do 3 godine.

“Otvaranjem novog pogona planirana proizvodnja je 5.000 komada električnih i 1.200 komada koji nisu električni”, navodi Trako.

Navodi da je Lil Buddy i dalje najprodavaniji model. Ovaj proizvod je cijenom pristupačniji i ne prelazi 2.000 eura, za razliku od Ruffiana koji se prodaje po cijeni od približno 5.500 eura. Lil Buddy je napravljen za mlađu populaciju i može se koristiti za svakodnevne aktivnosti.

lil buddy

Lil Buddy model

Kako bi ostvarili sve zacrtane ciljeve, Ruff Cycles je ojačao svoj menadžment s dva nova rukovodioca. “Želimo da izađemo u susret zahtjevima naše kompanije koja se brzo razvija i postavimo dalje temelje za dugoročan i uspješan razvoj”, objašnjava generalni direktor i osnivač Petar Pero Desnica.

Tako je matična kompanija u Njemačkoj Ruff Cycles angažovala Dianu Godoy koji dolazi iz Salvadora i ima iskustvo u brojnim međunarodnim menadžmentima kompanija iz različitih industrija. Sada će svoje znanje implementirati na Ruff Cycles, posebno u oblastima organizacije i optimizacije procesa.

Sa Muamerom Trakom, dugogodišnje poznanstvo jača menadžerski tim u Regensburgu. Trako je prethodno bio tehnički direktor sestrinske kompanije GS-TMT AG sa preko 400 zaposlenih i bio je odgovoran za proizvodnju za poznate kupce kao što su Liebherr i Siemens. 

U budućnosti će se fokusirati na zajednički tehnički razvoj Ruff Cycles GmbH i podružnice Ruff Cycles SEE d.o.o. u Travniku.

Uskoro novi modeli 

Cilj kompanije je proširiti korporativnu strukturu Ruff Cycles-a kako bi unaprijedili mogućnosti na proizvodnji okvira najnovijom CNC tehnologijom i tehnologijom farbanja nanosom praha učinili još efikasnijim.

“Ponosni smo što smo uspjeli zaposliti dva vrhunska direktora Dianu i Muamera. Zahvaljujući njima, u mogućnosti smo još efikasnije sarađivati ​​između Regensburga i Travnika i unaprijediti naš kurs rasta uz optimizirane procese. Na ovaj način osiguravamo da se Ruff Cycles etablira kao održiv i budućnost orijentiran lifestyle brend na tržištu“, kaže Desnica.

Trako dodaje da trenutno rade ne nekoliko novih modela luksuznih Ruff Cycles električnih bicikala.

Isporuka najnovijeg eBike modela iz Ruff Cycles-a, BIGGIE, počinje u narednim sedmicama. Ovo su željno iščekivali kupci i obožavatelji brenda od senzacionalnog lansiranja 2021. godine.

BIGGIE će biti dostupan u krem, srebrnoj i crnoj boji, a cijene će vjerovatno početi od 3.399 eura. Kupovina ovog modela će biti moguća direktno putem www.ruff-cycles.com ili putem specijaliziranih distributera. I ovaj model karakterišu osobine kao što su debele gume, dugo sjedište i BMX upravljač. Model će biti dostupan sa točkovima 26 inča širine 3 inča.

Previous U starogradskom naselju Faletići otvorena vodenica
Next Ministrica vanjskih poslova u posjeti Kraljevini Belgiji

You might also like

Ekonomija/Biznis

Nordic DB Invest želi u izgradnju bolnice i rehablitacijskog centra u Brčkom uložiti 19 mil eura

Vlada Distrikta Brčko namjerava sklopiti ugovor o specijalnoj pogodbi putem kojeg će firmi Nordic DB Invest d. o. o. Brčko prodati zemljište za izgradnju bolnice za dijagnostiku i pregled pacijenata

Ekonomija/Biznis

Bihać: Gradi se fabrika za obradu metala vrijedna pet miliona eura

Podrška Gradske uprave Bihać svakom novom investitoru koji želi otvarati proizvodne pogone na području grada jedan je od prioritetnih zadaća Grada Bihaća i njegovih resornih službi. Potvrdio je ovo i

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Potpisan i predstavljen strateški dokument za IT industriju

  Članovi BIT Alijanse danas su u Sarajevu potpisali „IT manifest“, dokument koji će dati svoj doprinos i konkretne prijedloge za pripremu budućih projekata i politika zakonodavne i izvršne vlasti