Rusija objavila listu neprijateljskih zemalja  – Bosna i Hercegovina nije na listi

Rusija objavila listu neprijateljskih zemalja – Bosna i Hercegovina nije na listi

 Ruska vlada usvojila je u ponedjeljak listu stranih država i teritorija koje, kako navodi ruska novinska agencija Interfax, poduzimaju neprijateljske akcije protiv Rusije, ruskih kompanija i građana.

Ruski premijer Mihail Mišustin potpisao je vladin ukaz, saopćila je press služba ruske vlade.

Kako se navodi u ukazu, na  listi su zemlje članice Evropske unije, Australija, Albanija, Andora, Ujedinjeno Kraljevstvo ( uključujući Jersey i britanske prekomorske teritoriije – Anguilu, britanske Djevičanske otoke i Gibraltar), Island, Kanada, Lihtenštajn, Mikronezija, Monako, Novi Zeland, Norveška, Južna Koreja, San Marino, Sjeverna Makedonija, Singapur, Sjedinjene Države, Tajvan, Ukrajina, Crna Gora, Švicarska i Japan.

Foto: CDM

Izvor: Agencije

Previous General ARBiH Mehmed Alagić: 'Pokazali smo svijetu da smo opstali'
Next Jamala jednim nastupom u Njemačkoj prikupila 67 miliona eura za Ukrajinu

You might also like

NAŠI DANI

RH: Od ponoći dvosedmični karantin za građane nekoliko zemalja, među njima i Bosne i Hercegovine

Od večeras u ponoć na snagu stupa obaveza nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i vozače te obveza samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova,

NAŠI DANI

Završena izgradnja vještačkog jezera na Bjelašnici

  Radovi na izgradnji vještačkog jezera na olimpijskoj planini Bjelašnici – rekonstrukciji i modernizaciji akumulacije II su završeni i danas je počelo punjenje jezera. – Vrijednost investicije je 1,2 miliona

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Sveštenik Milan Radulović: Svi oni koji kažu da Srebrenica nije genocid, oni bi izvršili genocid ponovo

Pravoslavni sveštenik u Torontu dr. Milan Radulović na svom YouTube kanalu objavio je kratak video u kojem se obraća hrišćanima, ali i svima onima koji ga prate, sa jasnim stavom: