Selimović osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u kickboxingu

Selimović osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u kickboxingu

Hassan Selimović je danas osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u kickboxingu koje se održava od 25.08. do 02.09.2023 godine u Turskoj (Istanbul).

Hassan je u finalu bio dominantan protiv reprezentativca Poljske Kucharski Nikodema koji nije imao rješenje za silovite napade našeg borca.

Ova titula je plod predanog rada cjelog tima, i na neki način je očekivana obzirom da je Hassan bio favorit u svojoj kategoriji i najbolje rangiran borac na ŴAKO svjetskoj listi.

Želimo da se zahvalimo svima koji na bilo koji način podrzavaju rad naseg kolektiva, a posebno nasem Muhamedu Selimoviću (SMM TURIJA) koji je dugi niz godina vjetar u leđa našem klubu, zatim velikom prijatelju Mirsadu Ikiću (Ćiki Company), kao i GSS Bihać i SS USK- a bez kojih nebi bilo ni velikih rezultata koje postižemo.

Posebno se zahvaljujemo Premijeru USK-a Mustafi Ružniću koji je dao najveći doprinos da 17 reprezentativaca i 6 trenera sa Unsko-sanskog kantona otputuje dostojanstveno na ovaj šampionat – poručili su iz kluba borilačkih sportova Favorit BH – Bihać.

Previous VIDEO Marko Vešović o sebi i onima koji su ga smatrali "izdajnikom" 
Next Pet medalja za bosanske taekwondo reprezentativce na EP u Talinu i Sarajevu

You might also like

SPORT

Veliko priznanje: Ademir Zurapović na listi FIBA-inih sudija za Olimpijske igre u Parizu

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je danas listu od 30 sudija koji će biti angažovani na Olimpijskim igrama u Parizu, a među njima je i bosanskohercegovački sudija Ademir Zurapović, javlja

SPORT

Bosanski maestro najavljuje baraž: San mi je otići sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Evropsko prvenstvo

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine će se okupiti u ponedjeljak u Sarajevu i početi pripreme za utakmice baraža za EURO 2024. Prvi protivnik Zmajevima biće Ukrajina 21. marta na „Bilinom

SPORT

Godišnjica smrti Mirze Delibašića, najboljeg bosanskog sportiste 20. vijeka

 Na današnji dan prije 21 godinu preminuo je Mirza Delibašić, najbolji sportista Bosne i Hercegovine svih vremena.  Članovi porodice, prijatelji, poznavaoci i poštovaoci Kinđetovog lika i djela položit će danas