Sjećanje na 640 ubijenih Kotorvarošana (Video)

Sjećanje na 640 ubijenih Kotorvarošana (Video)

Danas se u Kotor-Varoši obilježava 27. godišnjica stradanja Bošnjaka i Hrvata ovog grada.

U znak sjećanja na žrtve, iz travničkog naselja Karaula u petak je krenula kolona učesnika Marša mira “Tihi hod za veliku bol”. Prošli su stazama kojima je u novembru 1992. godine njih nekoliko stotina pokušalo pronaći spas od progona srpske vojske.

BHRT

Trodnevnim pješačenjem, te obilježavanjem godišnjice stradanja, podsjećaju na 490 Bošnjaka i 150 Hrvata ove općine ubijenih u periodu od 1992. do 1995. godine.

Previous Humanitarna organizacija iz Austrije tražila procenat za izgradnju Centra za autizam u Tuzli
Next Proizveli uređaje za obradu dijelova za Ferrari i Maserati

You might also like

NAŠI DANI

Održan protest zaposlenih u državnim institucijama Bosne i Hercegovine

Protest zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine održan je danas u Sarajevu zbog neusvajanja zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za ovu godinu, kojim je bilo

NAŠI DANI

Jolie uputila snažnu poruku ljudima u Bosni i Hercegovini, posebno majkama Srebrenice

Holivudska glumica Angelina Jolie je u obraćanju video porukom u okviru programa u Londonu, posvećenom 22. godišnjici genocida u Srebrenici, istakla da se genocid u Srebrenici nikada ne smije zaboraviti.

NAŠI DANI

Rusiji zabrana korištenja zastave, himne i imena na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama

Danas je Svjetska antidoping agencija (WADA) pozdravila presudu Sportskog arbitražnog suda (CAS) kojom je Ruska antidoping agencija (RUSADA) proglašena neusklađenom sa Svjetskim antidoping kodeksom (Kodeksom) na određeno vrijeme od dvije