Svečano otvorena XVIII po redu privredno-kulturna manifestacije “Dani jabuke” Goražde 2022

Svečano otvorena XVIII po redu privredno-kulturna manifestacije “Dani jabuke” Goražde 2022

Goražde je po XVIII put domaćin privredno-kulturne manifestacije “Dani jabuke” Goražde 2022. U prisustvu brojnih zvanica ceremonija svečanog otvaranja Sajma održana je danas na platou ispred Gradske dvorane ”Mirsad Hurić”.

Riječi dobrodošlice zvanicama i učesnicima najprije je uputio predsjednik Upravnog Odbora PKM ”Dani jabuke” Mirsad Hubanić. O ulozi i značaju ovog Sajma govorili su brojni zvaničnici među kojima zamjenik predsjednika Privredne komore FBiH, dr. Marko Šantić, potpredsjednik vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić, profesor na PPF Vedad Falan i drugi gosti.

Posebnu dobrodošlicu u naš grad gostima i učesnicima Sajma poželio je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, koji je prilikom obraćanja naglasio da će Grad Goražde u narednom periodu riješiti problem pijace koja je gorući problem naših poljoprivrednika jer nemaju adekvatan prostor gdje mogu da prodaju svoje proizvode.

gorazde.ba

Čast da zvanično proglasi otvorenom XVIII privredno-kulturnu manifestaciju “Dani jabuke” Goražde 2022. pripala je učeniku OŠ ”Fahrudin Fahro Baščelija” Ahmedu Gušu, koji je na svjetskom takmičenju inovatora osvojio prvo mjesto sa izumom kojim se istovremeno detektuje i gasi požar.

Ceremoniju svečanog otvaranja svojim nastupom upotpunila je i Hana Sjerčić.

Na manifestaciji, po kojoj je Goražde postalo prepoznatljivo u cijelom regionu, ove godine svoje proizvode predstavit će veliki broj izlagača. Svi izložbeni kapaciteti u prostoru dvorane “Mirsad Hurić” su popunjeni, gdje su izloženi proizvodi iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma.

U okviru manifestacije koja traje do subote 15.10.2022. organizovaće se okrugli sto o temi ‘’Pravilna ishrana preživara sa akcentom na ishranu muznih krava’’ predavača Krištofa Seleša, a kako ističe organizator manifestacije i ove godine će biti dodjeljena priznanja za kvalitet proizvoda.

gorazde.ba

Također organizovaće se i takmičenje škola iz BiH i regiona ‘’Smotaj i probaj slatko’’ delicije od jabuka, a biće održan još jedan okrugli sto na temu “Pravilnom ishranom i zaštitom do visokog prinosa maline”, gdje će predavači biti mr.sci. Nermin Mašala i mr.sci. Omer Omerbegović.

Ovogodišnja privredno kulturna manifestacija “Dani jabuke” Goražde 2022. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Grada Goražda, Caritas-a, te brojnih sponzora.

Previous Bosna i Hercegovina će iduće godine imati najmanje potrebe za zaduživanjem
Next Ministrica vanjskih poslova u Australiji - susret s Bošnjakom, ministrom za nauku i industriju Australije

You might also like

Ekonomija/Biznis

ASA Finance kupila Sberbank BH d.d. Sarajevo

Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine objavila je da je poduzela ključne aktivnosti u okviru svojih ovlaštenja definisanih Zakonom o Agenciji za banksratsvo FBiH i Zakonom o bankama kao

Ekonomija/Biznis

Nakon istraživanja dragocjenih metala u Varešu: Utrostručena vrijednost australijske kompanije

  Kompanija Adriatic Metals nastavila je sa istraživanjem dragocjenih metala u Varešu i došla do najboljih rezultata do sada, objavio je danas australijski list The West Australian, prenosi BiznisInfo. – Adriatic Metals

MADE IN BOSNIA-387

Aktivnosti na formiranju Instituta Bosanske kuhinje

Vispak u saradnji sa potrošačima i partnerima Bingo i Udruženjem kuhara BiH realizuje aktivnosti u cilju promocije bosanskih jela te osnivanja Instituta Bosanske kuhinje. Kupovinom Tajne za pripremu bosanskih jela izdvajaju