Glavaš: Neko iz Nogometnog saveza BiH mora istupiti i preuzeti odgovornost za neuspjehe

Glavaš: Neko iz Nogometnog saveza BiH mora istupiti i preuzeti odgovornost za neuspjehe

Ovo je jedan od najvećih neuspjeha od kada ova reprezentacija postoji i neko iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine mora istupiti i preuzeti odgovornost – kazao je bivši nogometni reprezentativac BiH i trener Vlatko Glavaš, nakon sinoćnjeg poraza seniorske reprezentacije BiH protiv Luksemburga.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u gostima poražena od Luksemburga sa 4:1, u meču bez rezultatskog značaja, ali za koji je selektor Savo Milošević naglašavao da će poslužiti kao jedna od provjera igrača za martovske mečeve baraža za Evropsko prvenstvo.

Reprezentativci BiH su, prema riječima Glavaša, pokazali upravo suprotno od onoga što selektor traži.

“Razočarenje je veliko kod svih onih koji vole i navijaju za ovu zemlju. Razočaran sam načinom i odnosom igrača prema državnom dresu. Naši reprezentativci su u meč protiv Luksemburga ušli bez motiva, htijenja, nisu trčali i dopustili su Luksemburgu da ih u potpunosti ponizi. Smatram da bi selekcija BiH u ovom trenutku na ovaj način teško pobijedila i mnogo slabije reprezentacije od Luksemburga, kao što su Farska ostrva ili Lihtenštajn”, kazao je Glavaš Feni.

Vjeruje da je najveći problem odnos prema državnoj reprezentaciji i dresu koji igrači nose, a nastala situacija je rezultat loše atmosfere i dešavanja unutar Nogometnog saveza i reprezentacije BiH. Napominje da zbog takvog stanja uglavnom posao gube selektori, koji su najčešće najmanje krivi za neuspjeh.

“Ne može samo selektor biti kriv za sve ovo što se dešava unutar reprezentacije BiH. Mora neko iz Saveza preuzeti odgovornost. Promijenili smo tri selektora za kratko vrijeme, što je u krajnjoj mjeri neozbiljno i dovodi upravo do ovakvih rezultata. Vjerujem da je duži vremenski period lošeg vođenja saveza i reprezentacije doveo do toga da igrači BiH nemaju motiva. Ako nastavimo raditi na ovaj način teško da ćemo ikada postići nešto više”, istakao je.

Smatra da je potrebno uraditi dublju analizu svega što se dešava unutar Nogometnog saveza BiH i oko reprezentacije, a potom donijeti odgovarajuće korake koji bi doveli do ozdravljenja bh. nogometa, te da do marta i utakmica baraža ima još dovoljno vremena da se to učini, kako bi bh. nogometaši u te utakmice ušli motivisani i zadržali šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Izvor: Agencije

Previous Trogodišnji Ahmed iz Gaze preživio tri izraelska napada: Amputirane mu obje noge
Next Objavljena Arhitektonska mapa čaršijskih i mahalskih džamija iz osmanskog perioda u Sarajevu

You might also like

SPORT

Podrška iz susjedstva: Ski-staza na Trebeviću može biti dio Svjetskog kupa

  Prvi ljudi zagrebačkog Sljemena i kreatori “Snježne kraljice” Dragutin i Igor Žiljak uputili su gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki otvoreno pismo ohrabrenja i ponude savjeta i stručnosti kada je u

SPORT

Mesud Pezer s 21,06 metara pobijedio u bacanju kugle na 13. atletskom mitingu “Zenica 2022”

Bosanskohercegovački olimpijac Mesud Pezer očekivano je trijumfovao u bacanju kugle na 13. međunarodnom atletskom mitingu „Zenica 2022“, a s dužinom od 21,06 metara osvojio je i nagradu za najvredniji rezultat

SPORT

Plasman na EuroBasket! Bosanski košarkaši bolji od Latvijaca

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras na Ilidži selekciju Latvije – 79:73. “Ova utakmica bit će sjajno iskustvo za našu budućnost. Vjerujem da uz disciplinu i borbenost možemo