Trojka nije vlast, ona samo su/djeluje u vlasti za potrebe Dodika i Čovića

Trojka nije vlast, ona samo su/djeluje u vlasti za potrebe Dodika i Čovića

-Izjava portparol SNSD-a Radovana Kovačevića: “Mi iz SNSD-a smo izabrali Konakovića i družinu iz Trojke kako bismo završili bitne stvari za RS” možda na najbolji način odslikava trenutnu političku situaciju u BiH u poziciju Trojke.
Ova izjava se, na figurativan način, može protumačiti i na sljedeći način:

Prisustvo Trojke u vlasti nalikuje igri u kojoj sudjeluju trojica, pri čemu dvojice tokom igre beskompromisno nameću isključivo svoja pravila igre i istovremeno internim dogovorom određuju dužinu trajanja same igre, dok sudjelovanje u igri trećeg zavisi isključivo od njihove dobre volje.

Trojka nalikuje upravo ovom trećem koji naivno, ali nadasve neodgovorno obećava da će ovoj dvojici nametnuti pravila igre koja važe za svu trojicu, a koja nisu u skladu sa njihovim temeljnim interesa, da će osigurati njihovo dosljedno poštivanje i istovremeno promijeniti njihovo buduće ponašanje.
Na kraju, ovaj treći zaslijepljen vlastitom naivnošću poručuje onoj dvojici da će, ako se oni ne promijene i tokom igre ne budu poštovali pravila koja on kandiduje, preduzeti aktivnosti kojima će ih trajno diskvalifikovati iz bilo kakve buduće igre.

Najžalosnija činjenica je da treći, ne samo da neće imati priliku sudjelovati u novoj igri, nego neće na terenu dočekati ni kraj utakmice koja je u toku – smatra pravni ekspert Sifet Kukuruz.

Previous Akademska godina na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' - 14 posto više studenata u odnosu na prošlu akad. godinu
Next Adnan Hodžić mladić koji svojim proizvodima osvaja evropsko tržište

You might also like

NAŠI DANI

Bosanski konzul u Stuttgartu: Među poginulima ili nestalim nema naših građana

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Stuttgartu Began Muhić obišao je danas bh. državljane pogođene u poplavama na području Njemačke. U Koblenzu i Trieru, kazao je, užasavajuće su i zastrašujuće

NAŠI DANI

Ljubomir Kočić, gazda s Manjače: Neću da živim u bespuću i mraku, selim se u FBiH

Neću da mi djeca žive u bespuću, mraku i bez vode, kaže vlasnik najvećeg gazdinstva na Manjači. Dok mnogi građani RS u potrazi za boljim životom nastoje da se domognu

NAŠI DANI

Obilježena 15. godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Svečana ceremonija obilježavanja 1. decembra – Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 15. godišnjice osnivanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održana je u Domu OS BiH u Sarajevu, uz