U Sarajevu počelo Evropsko prvenstvo u džudu za seniore do 23 godine

U Sarajevu počelo Evropsko prvenstvo u džudu za seniore do 23 godine

Borbama u kategorijama do 48, do 52, do 57 i do 63 kilograma za džudistkinje te do 60, do 66 i do 73 kilograma za džudiste danas je u Sarajevu počelo Evropsko prvenstvo za seniore do 23 godine, javlja AA.

Velika sportska smotra u tehničkoj organizaciji Džudo saveza Bosne i Hercegovine, a pod okriljem Evropske džudo unije (EJU), u Sarajevo je privukla oko 300 takmičara iz 40 država.

Na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine, koje traje do 30. oktobra, Bosnu i Hercegovinu predstavljat će ukupno 16 takmičara, sedam džudistkinja i devet džudista.

Prvog takmičarskog dana na tatami će izaći Milkica Đurić (do 48 kg), Mila Petrović (do 52 kg), Anđela Samardžić (do 57 kg), Džejla Kožljak (do 63 kg), Ahmed Mulalić (do 60 kg), Ali Handan (do 60 kg), Aleksandar Vuković (do 66 kg) i Husein Gegić (do 73 kg).

Ceremonija svečanog otvaranja Evropskog prvenstva zakazana je za 29. oktobar u 15.30 sati u dvorani Hills na Ilidži, a ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Previous Ahmetović: Probosanski političari trebaju imati zajedničku poziciju
Next Sjećanje na maloljetnog borca Armije RBiH Hasiba Đulovića i saborce

You might also like

SPORT

Elvedina Muzaferija: Predstavljati Bosnu i Hercegovinu u svijetu je ostvarenje sna

Najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija ove godine je ostvarila sjajne rezultate kojima je privukla pažnju ljubitelja skijanja širom svijeta, a posebno se izdvaja plasman u finale Svjetskog kupa koje

SPORT

Mujanović: Ovo je generacija koja će nas odvesti na EP. Posljednji put smo bili dok sam još ja igrala

Naša proslavljena košarkašica Razija Mujanović sada je team manager ženskih košarkaških selekcija pri KS BiH. Popularna Raza prati ovih dana seniorsku reprezentaciju, a u ovoj generaciji vidi veliki potencijal. -Ovih

SPORT

Sezona karijere Edina Džeke: Najbolji strijelac i igrač italijanske lige! (VIDEO)

EDIN DŽEKO s golom i dvjema asistencijama za jedva iščupanu pobjedu Rome protiv Genoe (3:2) u zadnjem kolu Serije A spasio je sezonu njegove ekipe. Ostavio ju je na drugom