Zlatne Ruke: Heklane igračke koje oduševljavaju mališane širom Bosne i Hercegovine

Zlatne Ruke: Heklane igračke koje oduševljavaju mališane širom Bosne i Hercegovine

U vremenu kada su djeca sve više okrenuta gledanju televizije i internet igricama na tržištu su se pojavile “Zlatne Ruke”, projekat jedne majke kojoj su inspiracija bila njena djeca, odnosno želja da njihov dan učini ljepšim i zabavnijim.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Kubra Vildić, kreatorica projekta “Zlatne Ruke” kaže kako je projekat usmjeren na izradu heklanih igračaka koje nastaju amigurumi tehnikom, prilagođene svim uzrastima, te kao takve brzo postale prijatelj svakog djeteta.

Zlatne Ruke: Heklane igračke koje oduševljavaju mališane širom BiH

“Na njima se ne nalazi ništa što bi moglo ugroziti i urušiti zdravlje djetete. To podrazumijeva korištenje najboljeg pamučnog konca i organskog mikrofiber poliestera. Detalji na igračkama se također rade i vezu od konca, ne koriste se što je običaj dugmići, koji mogu biti opasni za djecu jer ih mogu progutati”, kaže Vildić.

Za izradu jedne igračke su potrebna dva dana, dok je za zahtjevnije igračke potrebno i do sedam dana. Pri izradi igračaka najviše pažnje obraća se na detalje. Jer detalji ukrašavaju i čine vrijednim brend “Zlatne Ruke”.

“Pazimo na estetičnost i uskladnost boja koje koristimo. Svjesni smo da će mnogim bebama i djeci naše igračke biti najdraži predmeti, s tim u vezi naše proizvode pokušavamo da učinimo što ljepšim. Radimo mnogo na edukativnim setovima, poput planeta, voća i povrća”, pojasnila je Kubra, dodajući kako joj reakcije kupaca daju snagu i volju da nastave dalje.

Pored toga što su jako mlad brend interes za njihovim proizvodima je veliki, jer je kod roditelja sve veća prisutnost svijesti o zdravoj igrački.

“Zlatne Ruke” se još uvijek nalaze u procesu izgradnje. Radi se na brendiranju, odnosno personaliziranju igračaka, tako da svaka igračka ima svoje ime.

U cijeli projekat su se uključile i žene iz Bosne i Hercegovine.

“Kroz radionice pokušavamo da pronađemo talente koje će biti dio ovog projekta, tako da je poziv za sve zainteresovane žene otvoren”, istaknula je Vildić.

Autorica projekta kaže kako je cilj da “Zlatne Ruke” postanu najveći i najprepoznatljiviji brend prvo na bh. tržištu, zatim u regiji i da u konačnici počnu i izvoz za evropsko tržište.

“Trenutno imamo preko 40 proizvoda i cilj nam je da za svaki proizvod nađemo talenta koji će raditi taj proizvod”, zaključila je Vildić.

Previous Obilježavanje godišnjice zločina nad Bošnjacima u Ahmićima: Širiti istinu i čuvati sjećanje
Next Med, sir i vino iz naše zemlje uskoro na kineskom tržištu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

U Cazinu otvorena nova fabrika stiropora

U subotu je u Cazinu otvorena nova fabrika stiropora Halko d.o.o. Vrijednost investicije je 7 miliona maraka. Fabrika je moderna, s postrojenjima koja su po evropskim standardima. Firma Halko d.o.o.

MADE IN BOSNIA-387

Pozitivna priča iz Sanskog Mosta: Firma koja proizvodi, raste i treba još radnika

  Poduzetnik Ajdin Karabeg, sa adresom stanovanja u Austriji odlučio je još 2011. godine osnovati firmu Sika limarstvo d.o.o. u svom Sanskom Mostu, sa tada samo dva uposlenika. Firma trenutno zapošljava 32

Ekonomija/Biznis

Novi domaći trgovački centri u Sarajevu i Banjaluci – posao za više od 200 osoba

Direktor “Pennyja” Almedin Kadrić i načelnici sarajevskih općina Hadžići i Ilidža Hamdo Ejubović i Nermin Muzur svečanim presjecanjem vrpce danas su otvorili prvi retail park u Kantonu Sarajevo pod nazivom