Velež slavio u mostarskom derbiju

Velež slavio u mostarskom derbiju

U derbiju 14. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež je na domaćem terenu nadigrao i svladao gradskog rivala Zrinjski rezultatom 3:0.

Prvih pola sata igre proteklo je u rastrganoj igri između dva šesnaesterca, bez velikih prilika ni na jednoj strani.

U 33. minuti sudija Irfan Peljto poslao je igrače u svlačionicu zbog nereda na tribini s gostujućim navijačima.

Nakon polusatnog prekida utakmica je nastavljena, a odmah zatim uslijedio je novi prekid zbog transparenta s Davidovom zvijezdom, kukastim križem i slovom “u” na tribini domaćih navijača.

Foto: Fena

Igra je nastavljena nakon što je transparent uklonjen, a Velež je poveo u 42. minuti iz prve prave prilike. Strijelac je bio Nermin Haskić.

U 52. minuti Giorgi Guliashvili ukrao je loptu na sredini terena sjurio se sam prema golu Zrinjskog i pogodio za 2:0.

Gruzijski napadač svoj drugi gol postigao je u 79. minuti za konačnih 3:0.

Zrinjski je utakmicu završio igračem manje nakon što je u 90. minuti direktan crveni karton zbog oštrog starta dobio Filip Bradarić.

Bila je ovo prvo slavlje Veleža u gradskim derbija nakon augusta 2020. i deset utakmica bez pobjede u međusobnim ogledima.

Na tabeli Premijer lige BiH prvi je Borac s 33 boda, slijede Sarajevo (27), Zrinjski (26), Velež (25), Sloga (21), Široki Brijeg (20). 

Na začelju su Tuzla City s 10 i Zvijezda s 5. bodova.

Izvor: Agencije

Previous Premijera serije "Osvajač Al-Qudsa – Salahuddin Ejjubi"
Next “Da biste se složili s ovim i gledali etničko čišćenje uživo na Instagramu, morate misliti da smo podljudi i da Zapad već jako dugo provodi tu demonizaciju i dehumanizaciju.”

You might also like

SPORT

U Centru “Safet Zajko” prva atletska teretana u Bosni i Hercegovini

  Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je jučer sa direktorom Njemačke razvojne konsultantske komapanije GOPA mbH Rankom Markušem i Elmirom Ćerimagićem, predsjednikom Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo

SPORT

Asmir Begović Englezima predstavlja svoj narod: Strastveni, vrijedni i posvećeni

U Mostaru imamo Stari most. Odličan je za skokove. Vjerovatno ću skočiti jednom nakon što završim fudbalsku karijeru, rekao je Asmir Begović, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman Chelseaja

SPORT

Taekwondo: Nedžad Husić zlatni na Turkish Openu, medaljama se okitilo još pet naših takmičara

Nedžad Husić, najbolji sportista Bosne i Hercegovine, osvojio je zlatnu medalju na Turkish Openu, turniru G1 kategorije. Nedžad je na putu do zlata ostvario pet pobjeda, čime je potvrdio odličnu