Al-Qassam postavio zasjedu oficirima i vojnicima Golani brigade

Al-Qassam postavio zasjedu oficirima i vojnicima Golani brigade

Al Jazeera je emitirala nove ekskluzivne snimke borbi u četvrti Shujaiyya, na istoku grada Gaze, između Brigada Al-Qassam, vojnog krila Islamskog pokreta otpora Hamas, i izraelske okupatorske vojske.

Snimci Brigada Al-Qassam prikazuju zasjede koje su postavljene oficirima i vojnicima Golani brigade, koja se opisuje kao elitna brigada u izraelskoj vojsci.

Snimci također sadrže prizore gađanja i uništavanje izraelskih vojnih vozila raketama Al-Yassin 105, kao i napad na pješadijske snage protivpješadijskom raketom.

Izraelski Kanal 12 je prije dva dana objavio da je zapovjednik 51. bataljona Golani brigade smijenio zapovjednika čete, jer je doveo u opasnost grupu vojnika u naselju Shujaiyya, nekoliko dana nakon što je vrh izraelske vojske donio odluku o povlačenju vojnika ove brigade.

Al-Qassam dokumentira operacije koje izvodi protiv snaga i vojnih vozila okupatorske vojske, na različitim borbenim linijama, otkako je počela izraelska kopnena operacija krajem oktobra.

Brigade Al-Qassam u svojim operacijama koriste protivpešadijske, protivoklopne i rakete protiv utvrđenih ciljeva, a pored toga postavljaju i zasjede i izvode precizne snajperske operacije.

Previous PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 11 OSOBA ZA ZLOČINE PROTIV ČOVJEČNOSTI NA PODRUČJU ZVORNIKA
Next Predstavljeno idejno rješenje za „Ljiljan“ i “Vidikovac” na Visu

You might also like

OTPOR BOSNE

Komšić u Olovu: Nismo posustali kad je bilo teže, nikada se nećemo predati i odustati od Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovao je u mjestu Kruševo kod Olova obilježavanju 30. godišnjice od dolaska 1. Samostalnog sokolačkog bataljona na olovsko ratište. Tom prilikom Komšić se

NAŠI DANI

Tužba Međunarodnom sudu pravde protiv Izraela za slučaj genocida u Gazi

Južnoafrička Republika je danas podnijela zahtjev za pokretanje postupka protiv Izraela pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), tražeći od suda da naloži privremene mjere, javlja Anadolu. “Prijava je podnesena u vezi

OTPOR BOSNE

Udruženje ,,Grom u njedrima Igmana” kao simbol sjećanja na Čedomira Domuza

Na području Kantona Sarajevo počelo je s radom Udruženje za zaštitu i očuvanje lika i djela Čedomira Domuza “Grom u njedrima Igmana” kao dobrovoljna, vanstranačka, nevladina, neprofitna i nereligijska organizacija.