U toku pripreme na priređivanju i štampanju Izabranih djela Alije Isakovića u 11 knjiga

U toku pripreme na priređivanju i štampanju Izabranih djela Alije Isakovića u 11 knjiga

Na današnji dan 1932. godine u Bitunji kod Stoca rođen je Alija Isaković, prosvjetitelj, intelektualac, književnik, lingvista, filolog, leksikograf, bibliograf, priređivač “Hasanaginice”, “Biserja” i monografije “O nacionaliziranju Muslimana”, urednik Biblioteke kulturno nasljeđe, edicije Savremena književnost naroda i narodnosti u BiH u 50 knjiga, časopisa “Život” i drugih izdanja te autor mnogih radio i TV drama, scenarija za pozorišne predstave koje su imale brojna izvođenja u zemlji i inostranstvu.

Njegov stvaralački opus bio je izrazito bogat i raznolik – toliko toga je bio Alija Isaković!

-S posebnim zadovoljstvom i ponosom objavljujemo da su u toku pripreme na priređivanju i štampanju Izabranih djela Alije Isakovića u 11 knjiga, saopćio je Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića.

Previous National Geographic preporučuje Bosnu umjesto Dubrovnika preplavljenog turizmom
Next Džeko dočekao Krunića: Dobro došao u porodicu

You might also like

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

U Vijećnici predstavljena knjiga Jovana Divjaka ‘Ne pucaj!’

Knjiga od tri toma “Ne pucaj!” autora Jovana Divjaka posthumno je predstavljena u sarajevskoj Vijećnici na prvu godišnjicu Divjakove smrti, javlja Fena. Brojni poštovaoci autorovog lika i djela prisustvovali su

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

U Ilijašu održana Književna večer „Sjećanje na književnika Nedžada Ibrišimovića“

Književnom večeri „Sjećanje na književnika Nedžada Ibrišimovića“ u petak je u prepunom Biznis centru Ilijaš počela kulturna Manifestacija „Dani Preporoda“ u organizaciji BZK „Preporod“ Ilijaš. Gost predavač bio je prof.dr

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

U Zenici promocija knjige ‘Ruski i grčki plaćenici u ratu u Bosni i Hercegovini’

Autor knjige je i sam učestvovao u ratu tokom kojeg je i teško ranjen. Aziz Tafro pojašnjava da su ruski i grčki plaćenici na ovim prostorima bili prisutni već 91.