Promovisana knjiga Haruna Hodžića ‘Zalog za domovinu’

Promovisana knjiga Haruna Hodžića ‘Zalog za domovinu’

Borac Armije Republike Bosne i Hercegovine major Harun Hodžić večeras je u prepunoj sali hotela Hills u Sarajevu promovisao svoju knjigu “Zalog za domovinu”.

U knjizi se nalaze 33 ratne priče ispričane od boraca Armije i pripadnika MUP-a Republike Bosne i Hercegovine.
Osim protagonista same knjige, promociji je prisustovao veliki broj boračkih udruženja Armije RBIH bivših boraca, kao i njihovih porodica.

Vijesti.ba.

I nakon 32 godine od početka agresije i 29 godina od okončanja agresije, otkada su rođene, stasale i sazrele mnoge generacije, borac Armije Republike Bosne i Hercegovine major Harun Hodžić ne odustaje od svakodnevne priče i promocije tekovina i ideja Armije Republike Bosne i Hercegovine i od upozorenja upravo postratnim generacijama da opreza i spremnosti za odbranu domovine nikad nije dovoljno. Osim što priča o čudu bosanskog otpora, Harun o tome i piše.

Njegova knjiga „Sedžda na čistoj zemlji bosanskoj“ u kojoj donosi zanimljive priče iz perioda agresije na RBiH prije nekoliko godina bila je bestseler u Bosni i Hercegovini. Zbog javnih istupa često je na udaru medija iz Rs-a i Srbije, što ga kaže čini ponosnim i pokazuje mu da je na pravom putu. Cijena koju plaća je nemogućnost posjete topraka, majke i oca u selu Leskova na Pešteri, gdje je rođen.

Ovih dana izašla je nova Harunova knjiga „Zalog za domovinu“, 33 ratne priče ispričane od boraca Armije i pripadnika MUP-a Republike Bosne i Hercegovine. U četvrtom izdanju „8 korpusa“ Anes Džunuzović razgovara s Harunom, a on nam je donio zanimljive detalje nekih od priča iz nove knjige.

VIDEO

Previous Iran pokrenuo napad bespilotnim letjelicama na Izrael
Next Demografski krah Balkana. Makedonija, Hrvatska i Bugarska s najvećim smanjenjem stanovništva

You might also like

ŽIVOT

Deseta godišnjica smrti bh. književnika Nedžada Ibrišimovića

Danas se navršava deset godina od smrti Nedžada Ibrišimovića, jednog od najvećih bosanskohercegovačkih književnika, slikara i publiciste. Ibrišimović je preminuo na današnji dan 2011. godine, a bio je dobitnik brojnih

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

ŠEMSOVIĆ: Maglajlićevi naučni radovi bili su prekretnica

Piše: Prof. dr . Sead Šemsović Usmena lirska pjesma u četrdesetogodišnjem predanom radu Usredsređeno zanimanje za usmenu liriku Munib Maglajlić pokazuje još ranih sedamdesetih godina 20. vijeka.[1] U tim prvim radovima bavi

NAŠI DANI

U Kalesiji obilježena 26. godišnjica Regionalnog savjetovanja Patriotske lige (Video)

  Prvi mjeseci godine u znaku su sjećanja na početak agresije na Bosnu i Hercegovinu i priprema za njenu odbranu. I ove godine u Tuzlanskom kantonu, počinju sjećanjem na regionalno