Davis Cup : Treća pobjeda naših tenisera u Zimbabveu za plasman u drugo kolo

Treća pobjeda naših tenisera u Zimbabveu za plasman u drugo kolo

U  dugotrajnom i iscrpljujućem meču u teškim vremenskim uslovima, naši teniseri Mirza Bašić i Tomislav Brkić uspjeli su savladati par iz Zimbabwea Wayne Black/Mark Fynn rezultatom  u setovima 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4)

Domaći su imali velika očekivanja od ovog meča i nadali su se da će povratak veterana Waynea Blacka, „eksperta za dubl“, donijeti preokret.

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine opravdala je ulofu favorita protiv Zimbabvea.

Zmajevi su ostvarili tri lahke pobjede i plasirali se u 2.kolo II grupe E/A zone Davis Cupa. Podsjetimo, prvo su jučer Bašić i Džumhur doveli BiH u vodstvo od 2:0, a danas su treći bod našoj selekciji donijeli Bašić i Brkić u dublu. U nedjelju će se igrati single mečevi, a selektori imaju pravo na zamjenu igrača.

Bosna i Hercegovina će u  2.kolu igrati sa pobjednikom susreta Mađarska-Moldavija. Taj duel je na programu u mjesecu julu.

Na kraju su naši reprezentativci i proslavili ovu pobjedu i prolaz dalje:

Proslava pobjede u Harareu:

Posted by Damir Džumhur – Oficijelni fan site on Saturday, March 7, 2015

(mb/scsport.ba)

Previous Mirko Šarović: Draga mi je i Hrvatska i Srbija, ali moj novčanik je u Bosni i Hercegovini
Next OBILJEŽENA GODIŠNJICA SMRTI GENERALA ALAGIĆA

You might also like

SPORT

Pezer prvi na atletskom mitingu u Švedskoj

  U švedskom gradu Ljungby, danas 17. augusta, održan je međunarodni Atletski miting na kojem je učestvovao Mesud Pezer. Naš najbolji bacač kugle je bacio hitac na dužinu od 20,76m.

SPORT

Poraz Zmajeva od Poljske u finalu pretkvalifikacija za OI

U finalnom meču pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu reprezentacija Bosne i Hercegovine je doživjela poraz od Poljske reultatom 72:76. Početak utakmice je prošao u dosta izjednačenom ritmu, obje reprezentacije

SPORT

Kadetska džudo reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno započela takmičarsku sezonu!

Na prvom ovogodišnjem Evropskom kupu za kadete, koji je održan 10. i 11. februara u italijanskoj Folonici, bosanskohercegovački kadeti osvojili su dvije bronzane medalje. Bronzanim medaljama okitili su se Korina