Red Bull Cliff Diving naredne subote u Mostaru

Red Bull Cliff Diving naredne subote u Mostaru

 

Red Bull Cliff Diving u Mostaru uvijek donese uzbudljivo nadmetanje, atraktivne skokove i odličnu zabavu za gledaoce.

Takmičenje na Starom mostu 8. septembra moglo bi biti odlučujuće u borbi za titule, a bez obzira na krajnje neizvjesno stanje na tabeli – nekoliko favorita se izdvaja.

 

S obzirom da je Mostar pretposljednja stanica sezone, a borba za titule u obje konkurencije – i žena i muškaraca – je izuzetno izjednačena, ovo takmičenje ima veliku rezultatsku važnost.

 

No, valja imati u vidu par zanimljivih podataka: još niko nije dva puta pobijedio na Starom mostu, a oni koji su pobjeđivali u Mostaru – te se godine nisu uspjeli okititi titulom prvaka.

 

Ovim statističkim ‘preprekama’ treba dodati i one konkretne: ledenu vodu Neretve, jake riječne struje i činjenicu da prazan prostor ispod luka mosta skakačima otežava orijentaciju u letu.

Kao i prošle godine, organizovana je posebna linija talgo vozom koja će na dan takmičenja prevoziti gledaoce iz Sarajeva u Mostar i nazad.

 

Previous Bećirović: Mi moramo biti svjesni naše vrijednosti i naše autohtone kulture
Next Kladanj: Nakon deminiranja stećci u Noćajevićima dostupni posjetiocima

You might also like

NAŠI DANI

U Bužimu danas postavljanje kamena temeljca budućeg Muzeja 505. viteške brigade ARBiH

Nakon deset dugih godina priče oko izgradnje Muzeja 505-te viteške brigade i različitih prijedloga i inicijativa, danas možemo slobodno reći da će se Muzej graditi na Turbetu generala Izeta Nanića

NAŠI DANI

OSA ranije obavijestila entitetsku policiju da je Bašiću ugrožen život

Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine (OSA) je još ranije dostavila saznanja MUP RS vezano za ugroženost policijskog službenika Radenka Bašića, pišu mediji. Entitetsko javno tužilaštvo RS, Posebno odljeljenje za suzbijanje

NAŠI DANI

Ljekar Youssef Hajir kao dječak protjeran iz Palestine: Primili smo ih, a oni ovako vraćaju, ne mogu da ih mrzim

Youssef Hajir, hirurg i bivši direktor ratne bolnice u sarajevskom naselju Dobrinja, jedan je od Palestinaca koji su 1948. godine morali napustiti svoje ognjište i utočište pronaći u Siriji. Imao