Bosna i Hercegovina zastupljena na najvećem sajmu turizma u Norveškoj

Bosna i Hercegovina zastupljena na najvećem sajmu turizma u Norveškoj

 

Na ovogodišnjem sajmu turizma Reiselivsmessen koji se održava u Oslu i koji važi za najveću manifestaciju takve vrste u Norveškoj, zastupljena je i bosanskohercegovačka firma „Sarajevo Funky Tours“.

– Izuzetno je važno za Bosnu i Hercegovinu da se naše firme pojavljuju na ovakvim i sličnim sajmovima. Norvežani su poznati kao strastveni ljubitelji turizma i putovanja, a ljepote BiH i ono što mi imamo ponuditi još je nepoznato široj norveškoj javnosti. Pogotovo aspekt cijena koje nudimo i prirodne ljepote treba kroz ovakve privredne manifestacije predstaviti Norvežanima. Mi smo sa našim norveškim prijateljima na najbolji način nastojali i nadam se uspjeli da opravdamo ukazanu priliku za prezentaciju bh. turističke ponude sa željom da nas posjeti što veći broj skandinavskih turista – izjavio je ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević.

Dodaje da bi se sa „Sarajevo Funky Tours“ mogli dodatno fokusirati na školske i studentske ekskurzije, kao i na kongresni turizam skandinavskih firmi koje bi slale svoje ljude u BiH.

– Sa ubrzanim razvojem turizma početkom prošle decenije „Sarajevo Funky Tours“ se pojavila kao ideja koja je za cilj imala da asistira turistima u želji da bolje i kvalitetnije istraže Sarajevo i BiH kao destinaciju, te da razbijemo predrasude o našoj zemlji – kaže Skender Hatibović, vlasnik  i direktor firme „Sarajevo Funky Tours“.

Previous Hifa Oil Grupacija u protekle dvije godine povećala broj zaposlenih za sedamdeset posto
Next Nakon Banjaluke produžio za Beograd: Čović boravio u Srbiji 9. i 10. januara

You might also like

TURIZAM

Svjetska turistička organizacija: Bosna i Hercegovina u top 10 zemalja po porastu turističkih posjeta

Prema podacima UNWTO, BiH je tokom prošle godine posjetilo čak 28,2 posto više turista u odnosu na 2014. godinu U svjetskom turizmu prošle je godine zabilježeno rekordnih 1,2 milijarde međunarodnih

TURIZAM

Uskoro nova avionska linija iz Sarajeva za SAD

 Uspostavljanje nove međunarodne linije između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, odnosno Sarajeva, bila je tema sastanka predstavnika Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Fudbalskog kluba Sarajevo.

BH RAZGLEDNICA

Kulen Vakuf, mjesto u kojem je skoro svako domaćinstvo uključeno u turizam

Četrdeset kilometara od Bihaća nalazi se Kulen Vakuf, mjesto u kojem je skoro svako domaćinstvo uključeno u turizam. Prethodnih godina turizam je išao uzlaznom putanjom, međutim, ovogodišnja sezona je neizvjesna