Čak 18 bosanskih kompanija izlaže na najvećem svjetskom sajmu namještaja u Kelnu

Čak 18 bosanskih kompanija izlaže na najvećem svjetskom sajmu namještaja u Kelnu

 

U Kelnu, Njemačka, danas je započeo najvažniji svjetski sajamski događaj u oblasti interijera i namještaja imm cologne 2019, koji se ove godine odvija uporedo sa Međunarodnim sajmom kuhinja Living Kitchen 2019.

U organizaciji Vanjskotrgovinske/ Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, na sajmu imm 2019 nastupa osam kompanija kao dio grupne postavke Bosne i Hercegovine. Ovo je deveti uzastopni nastup bosanskohercegovačkih namještajaca na pomenutom sajmu koji se, ovoga puta, realizira i uz finansijsku podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, te USAID WHAM Projekta – Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima Američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Izlagači na grupnom štandu Bosne i Hercegovine su: BOKSIT a.d. Milići, BOSNIAN BEECH BOARD d.o.o. Visoko, DOMUS ARREDI d.o.o. Zenica, FEF Export Import d.o.o. Sarajevo, H.M.M. d.o.o. Gradačac, LIGNACON d.o.o. Teslić, MALAK GROUP d.o.o. podružnica JANJ Donji Vakuf, te SENEX d.o.o. Čelić.

Navedene bh. kompanije tokom priprema, a i same realizacije nastupa, uživaju punu organizacionu i savjetodavnu podršku organizatora, što uključuje i predstavljanje na posebno dizajniranom modularnom štandu koji je prilagodljiv različitim konceptima i proizvodima. Selekcija eksponata bh. firmi odgovara zahtjevima i potražnji EU tržišta, a obuhvata tapecirani namještaj za sjedenje, namještaj za spavaće sobe, trpezarije, dnevne sobe i kupaonice.

Paviljon Bosne i Hercegovine ukupne kvadrature 209 m2, nalazi se u Hali 5.1 (segment ‘Prime’) na sajmištu ‘Koelnmesse’, gdje se i održava sajam imm 2019. Pored osam firmi sa grupnog štanda, na sajmu individualno izlaže još 10 bosanskohercegovačkih kompanija, što je do sada najbrojniji nastup kompanija iz Bosne i Hercegovine na ovom sajmu.

Previous Nakon Banjaluke produžio za Beograd: Čović boravio u Srbiji 9. i 10. januara
Next MEHRUDIN HALAĆ – OD PROIZVODNJE U GARAŽI DO PREDUZEĆA KOJE ZAPOŠLJAVA VIŠE OD 20 LJUDI

You might also like

Ekonomija/Biznis

Firma Benedict iz V. Kladuše jača proizvodnju ventilacijske i elektro opreme, upošljavaju desetine novih radnika

  Firma Benedict iz Velike Kladuše, koja se bavi proizvodnjom ventilacijske i elektro opreme, uskoro će zaposliti 25 radnica i to u sektoru proizvodnje elektro opreme, rekao je eKapiji direktor firme Amir

Ekonomija/Biznis

Željeznice FBiH bilježe rast broja putnika za trećinu

  U željezničkom putničkom prijevozuu periodu I-III 2018. godine prevezeno je ukupno 82.678 putnika i ostvareno 4.897.924 putničkih kilometara, što je u odnosu na isti period 2017. godine više za

Ekonomija/Biznis

Vratio se u zemlju porijekla i pokrenuo proizvodnju: Iz zeničke radionice u Audijeve i Mercedesove fabrike širom svijeta

  Fahrudin Šahmanija rođen je u Hamburgu. U Njemačkoj je diplomirao mašinstvo a posao naučio kod automobilskih divova kakav je Mercedes. Nostalgija za zemljom njegovog porijekla dovela ga je 2005.