Novi trener Čelika radit će bez naknade – došao zbog duga koji osjeća prema svojim precima

Novi trener Čelika radit će bez naknade – došao zbog duga koji osjeća prema svojim precima

 

Nogometni klub Čelik je danas na pres-konferenciji predstavio novog trenera, Turčina Cihat Arslana, koji je naslijedio svog sunarodnjaka Adnana Orneka. S novim trenerom stigao je i pomoćni trener Kurtou Toprak.

Ornek je u subotu navečer, nakon pobjede protiv tuzlanske Slobode, potpuno iznenada dobio otkaz, a neposredno pred predstavljanje svog nasljednika danas se i oprostio od igrača i svog stručnog štaba.

-Arslan će bez ikakve naknade raditi naredna četiri mjeseca,  jer mi nemamo ni dovoljno novca da ga dovedemo. Ali, pošto je njegovo porijeklo iz Bosne, iz Sandžaka, želio je doći ovdje. Svojom će karijerom i dosadašnjim radom dosta doprinjeti našem klubu – kazao je predsjednik kluba Aydin Oglun, koji nije želio posebno obrazlagati otkaz treneru Orneku. Samo mu je zahvalio na angažmanu.

Sa plašljivcima ne mogu dobiti rat, ali sa herojima idem do smrti – znakovit je bio Oglun, koji je ipak kazao kako se to ne odnosi na trenera Orneka.

-U životu postoji nešto što nije samo novac. Želim vidjeti kakav potencijal ima ovdje. Klub je imao dosta problema, ali je ipak stabilan i ima svoje navijače koji su dosta fanatični – kazao je Arslan, koji je napomenuo kako mu je djed rođen na ovim prostorima.

Kaže vukli su ga njegovi korijeni te da želi  sa svojim sunarodnjacima uraditi dobar posao.

– Vjerujem da ćemo biti velika porodica i kada uspijemo, vjerujem da će to biti uspjeh svih nas. Imam šta pokazati i ja i moji pomoćni treneri – smatra Arslan, koji je napomenuo kako su balkanski prostori bogati talentima.

On je istakao kako je imao kontakta u radu s bosanskim igračima, poput Emira Cocalića, Avdije Vršajevića i Edina Višće, koje smatra vrlo disciplinovanim.

-Ova je liga izbacila dosta zvijezda. Ja volim rad s mlađim igračima, a naš cilj je nove, mlade igrače, izbaciti u orbitu. Govorim kao osoba koja ima 49 godina i već je 80 posto svojih životnih ciljeva ostvarila, a u životu mi je najvažnije da budemo šampioni i da ostvarimo ciljeve mladih igrača – kaže Arslan.

On je još jednom podvukao kako osjeća dug prema svojim precima, te da će sa zadovoljstvom raditi u zeničkom klubu. Arslan je istakao kako vjeruje u opstanak kluba u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Previous ŠTA BOŠNJACI MISLE O SEBI
Next Turska ima ponudu za izgradnju mreže autoputeva u Bosni i Hercegovini

You might also like

SPORT

Tuka večeras nastupa u finalu Dijamantske lige u Zürichu

Najbolji bosanskoherecgovački atletičar, srednjeprugaš Amel Tuka večeras će nastupiti u utrci na 800 metara na finalu Dijamantske lige u Zürichu. Ovo će biti treći Tukin nastup na mitinzima Dijamantske lige u

SPORT

Aleksandra Samardžić: Svjetsko srebro u judou rezultat karijere

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u judou Aleksandra Samardžić, koja je u petak postala svjetska juniorska viceprvakinja na Svjetskom U21 judo prventvu u Zagrebu u kategoriji do 70 kilograma, izjavila je

SPORT

Hamza Turulja, svjetski viceprvak u karateu: Medalja za roditelje i Bosnu

Hamza Turulja,  bosanskohercegovački karatista u srijedu će se iz Čilea sa Svjetskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i U21 , u Bosnu i Hercegovinu vratiti sa medaljom oko vrata.