Ublažavanje mjera: Policijski sat od 23 sata

Ublažavanje mjera: Policijski sat od 23 sata

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku o ublažavanju mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Prihvaćen je prijedlog Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i skraćeno je trajanje ograničenja kretanja koje će od večeras trajati od 23 do 5 sati ujutro.

Odobrena su i okupljanja do 30 osoba u ugostiteljskim objektima na otvorenom, a usvojen je i prijedlog da se Centri za mentalno zdravlje stave u punu funkciju u svrhu zaštite mentalnog zdravlja stanovništva.

(Federalna/MiruhBosne)

Previous UK poziva na smislen napredak u Bosni i Hercegovini
Next Sarajka Maja Jurić najbolja dramska glumica na New York Film Festivalu

You might also like

NAŠI DANI

Ko je Schmidt i zašto se Njemačka – naizgled bez ikakve podrške EU, SAD-a ili V. Britanije – zalaže za novog visokog predstavnika?

U trenutku kada Zapad očajnički treba koordinirati svoju politiku prema Bosni, jednostrani napor Berlina da imenuje novog međunarodnog nadzornika za zemlju predstavlja zabrinjavajući razvoj događaja, piše Jasmin Mujanović za BIRN.

NAŠI DANI

Bosna i Hercegovina i Crna Gora otvorile zajednički granični prijelaz

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorili su zajednički Granični prijelaz „Vraćenovići“ na putu Bileća – Nikšić, čime je pojednostavljen prelazak granice između

NAŠI DANI

Francuska – bez vakcine ni u restoran! U Holandiji protesti protiv ograničenja

Francuski parlament odobrio je u nedjelju strožija ograničenja pristupa za osobe koje nisu vakcinsane protiv Covid-19, kako bi obuzdali peti val zaraze koronavirusa. Zakonom je propisano da nevakcinisane osobe u