Erdogan dolazi u Bosnu, prisustvo sastanku u Predsjedništvu potvrdio i Dodik

Erdogan dolazi u Bosnu, prisustvo sastanku u Predsjedništvu potvrdio i Dodik

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovat će ove sedmice u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Susret sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine planiran je za petak u glavnom gradu, a i član Predsjedništva M. Dodik, koji u posljednje vrijeme bojkotuje rad ove državne institucije, potvrdio je da će prisustvovati sastanku sa Erdoganom u Sarajevu.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine – Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik su se polovinom marta susreli sa turskim predsjednikom u Ankari, kada je potpisan Sporazum o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd, podsjećaju mediji.

Planom za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo predviđena je izgradnja trase brze autoceste od Sarajeva preko Pala i Višegrada do granice sa Srbijom, te izgradnje autoputa od Sarajeva preko Zenice, Tuzle, Brčkog i Bijeljine do granice Bosne i Hercegovine sa Srbijom na Rači, gdje je predviđena izgradnja novog mosta i pripadajućeg graničnog prelaza.

Prethodno je početkom maja u Bosni i Hercegovini boravio ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Čaušolu (Mevlüt Çavuşoğlu), koji se susreo sa članovima bh. Predsjedništva.

Čavušolu je kazao da će Turska raditi na unaprjeđenju ekonomske saradnje i angažmanu na povećanju turskih investicija u Bosni i Hercegovini.

Erdogan je sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine održao sastanak i na marginama samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji se održao u junu mjesecu u turskoj Antaliji.

Previous Priča Lamije Brkić: Nakon pet godina školovanja u Turskoj, vraća se u domovinu
Next Na suđenju Kosoriću i Tešiću za genocid u Srebrenici: Djevojke i djevojčice su vodili na silovanje

You might also like

NAŠI DANI

Geostrateški izazovi Bosne i Bošnjaka slični su onima iz Džabićevog vremena

Okruglim stolom pod nazivom “Politički, ekonomski i obrazovni ciljevi i vizije Džabića pokreta u kontekstu savremenih prilika Bošnjaka” u organizaciji Mostarskog muftijstva i Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske

NAŠI DANI

Pomaci u Bosni mogući, spriječiti uticaje Zagreba i Beograda, isključiti iz politike razbijače države

Nekadašnji predsjednik Hrvatske i SFR Jugoslavije Stjepan Mesić ocijenio je u srijedu da su pomaci u Bosni i Hercegovini mogući ukoliko se spriječe negativni uticaji iz Zagreba i Beograda i

NAŠI DANI

Skup “Dobrinja je puna ljiljana” povodom 30 godina od početka opsade Sarajeva

Povodom 30. godišnjice početka agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade Sarajeva, u sarajevskom naselju Dobrinja je organiziran skup pod nazivom “Dobrinja je puna ljiljana” na kojem se okupilo nekoliko