Bosna i Hercegovina u trileru kiksala protiv Kazahstana

Bosna i Hercegovina u trileru kiksala protiv Kazahstana

Fudbalska “A“ reprezentacija Bosne i Hercegovina večeras je remizirala sa selekcijom Kazahstana, rezultatom 2:2, u izuzetno uzbudljivom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati u Kataru, javlja AA.

Nacionalni tim Bosne i Hercegovine je u kvalifikacionoj grupi ”D” večeras na stadionu ”Bilinom polje” u Zenici bolje je otvorio meč i već u prvim minutama kreirao prilike pred golom Kazahstanaca.

Prvi je udarcem sa distance zaprijetio Miralem Pjanić, a potom su se do kraja poluvremena nizale šanse u kojima su bili Edin Džeko i Ermedin Demirović, ali mreža protivničkog gola je mirovala. Kazahstanski tim nije uspio organizirati niti jedan ozbiljan napad ka golu Ibrahima Šehića.

Fudbaleri Bosne i Hercegovine su nastavili dominaciju i početkom drugog poluvremena, a prvu šansu propušta Džeko.

Međutim, Kazahstanci prvi ozbiljniji napad organiziraju i dolaze do kornera, a lošu reakciju odbrane BiH koristi i gol za Kazahstan u 51. minuti meča postiže Islambek Kuat.

Bosna i Hercegovina ponovo kreće u napade, ali odbrana Kazahstana se uspijeva odbraniti sve do 73. minute kada je Pjanić rutinski realizirao dosuđeni jedanaesterac.

Napadi su se i dalje nizali pred golom Kazahstana, a selekcija Bosne i Hercegovine do zasluženog preokreta dolazi u 85. minuti kada Pjanićev centaršut iz kornera u gol pretvara rezervista Luka Menalo.

Dok se čekao posljednji sudijski zvižduk na ”Bilonom polju”, Kazahstanci su iz slobodnog udarca golom Bahtiyara Zaynutdinova u sudijskoj nadoknadi došli do remija 2:2 te je BiH kiksala na svom terenu.

U drugom meču grupe ”D” favorizirana Francuska je na domaćem terenu golovima Antoinea Griezmanna savladala Finsku, rezultatom 2:0.

Francuska je lider grupe ”D” sa 12 bodova iz šest mečeva, a Ukrajina je druga sa pet bodova iz pet utakmica. Finska ima pet bodova iz četiri meča, a Bosna i Hercegovina je četvrta sa tri boda iz četiri meča. I Kazahstan ima tri boda iz pet utakmica.

Foto: N/FS BiH
Previous Ljiljani na ulicama Zenice: Pobjeda Bosne je imperativ
Next Gradonačelnica Karić posjetila Košarkaški klub „Bosna Royal“

You might also like

SPORT

Aktuelni prvaci Šveđani i pored pobjede nisu impresionirali na startu, Zmajevi šansu vide u nastavku EP-a

-Švedskoj je trebalo pet minuta i 25 sekundi da postigne prvi gol protiv Bosne i Hercegovine, ali su aktuelni šampioni na kraju ostvarili čistu pobjedu od 29:20. Međutim, oni završavaju

SPORT

Šuman prijavio spisak rukometaša za debitantski nastup Bosne i Hercegovine na EP

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine prijavio je spisak igrača za debitantski nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se od 9. do 26. januara 2020. godine održati u

SPORT

Musa: Veliki sam patriota, čast je predstavljati svoj narod

Džanan Musa je zasigurno mladi igrač za kojeg su čuli svi ljubitelji košarke u Bosni i Hercegovini. Musa je trenutno član zagrebačke Cedevite za koju sa velikim uspjehom nastupa i